Ailem beni eşimden soğutmak için elinden geleni yapıyor

Dört yıldır mutlu bir evliliğim var. Ama ailem sürekli eşimi küçümsüyor, onunla ilgili kırıcı sözler saf ediyor.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben dört yıldır evliyim, eşimi de çok seviyorum. Aslında, “mükemmel bir evliliğim var” diyebilirim sadece sorun benim ailemde...

Ailem son bir yıldır nedense beni eşimden soğutmak için elinden geleni yapıyor. Bir yandan annem bir yandan kız kardeşlerim her seferinde eşimle ilgili çok kırıcı sözler sarf ediyorlar. Bu sözleri sadece benim yanımda söylüyorlar, eşim yanımda olduğunda daha farklı davranıyorlar.

Annem her seferinde eşimin yaptığı esprilerden şakalardan farklı yorumlar çıkarıyor. Ailem eşimin söylediği her kelimeye, her şakaya alınıyor sonra da bana söyleniyor, “Eşin bize laf sokuşturdu, eşin çok cahil, eşin çok değişmiş, çok havalanmış” gibi. Her görüşmemizde bunları tekrarlıyorlar, bense artık kaldıramıyorum. Sonuçta o benim eşim, hayatımı paylaştığım insanı bu kadar küçümsemeleri çok zoruma gidiyor, üzülüyorum.

Ailem beni bunalıma soktu, belki de niyetleri eşimden boşanmamı sağlamak. Ama ben buna müsaade etmeyeceğim, eşimden asla ayrılmayacağım. Ailemle yan yana binalarda oturuyoruz. Bu da benim hatam. Şimdi neredeyse psikolojik tedavi görecek durumdayım. Ne olur bir çare de bana bulun.
Rumuz: Çok çaresizim

Haberin Devamı

Canım kızım, psikolojik tedaviyi elbette düşünebilirsin ama, bence sen bilinçli bir insansın, sorununun nereden kaynaklandığının farkındasın. Belki bu söyleyeceğim sana çok tatsız gelebilir ama mümkün olduğunca ailenle az görüşmelisin. Hele bu evden hemen taşınmalısın. Sana çok üzülerek söylemeliyim ki, annen ve kardeşlerin senin mutluluğunu bozmaya çalışıyor. Senin eşinle mutlu ve huzurlu olmanı çekemiyorlar.

Bunda biraz bencillik ve kıskançlık hissediyorum.

Bazı insanlar evlatlarının kendilerinden başka birini sevmesine, ona karşı daha fazla ilgili ve yakın olmasına, bilinçaltı bir bencillikle katlanamazlar.

Sen de önüne bakmalısın kızım, eşine yapılan haksızlığa son vermek hem mutluluğunu korumak hem de ailene saygını kaybetmemek için araya mesafe koyman şart.

Aşık olduğum adam benimle ilgilenmiyor

Sevgili Güzin Abla, ben bir adama aşığım. Onu o kadar çok seviyorum ki, onsuz yapamıyorum ama o beni telefonla bile arayıp sormuyor. Ama önemli değil, bana ilgi göstermese bile onu ömür boyu seveceğim.

Keşke dünyada sadece o ve ben olsaydık, her şey çok güzel olurdu.
Rumuz:D-DGÇE

Haberin Devamı

Canım kızım, sevgili misiniz, değil misiniz? Tek taraflı aşk, gerçek aşk değildir. Sana ilgi göstermediğine göre ya seni sevmiyor ya da aranız açık.

Kafamı karıştıran ise, keşke bu dünyada sadece ikimiz olsaydık, sözün. Ya aileler araya girdi, ya da o evli. Eğer evli bir adamsa vazgeç bu sevdadan.

Yazarın Tüm Yazıları