Aileleri ikinci kez yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Aileleri ikinci kez yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 09:28

Astsubaylar Rahmi Yılan ve Ömer Kılıçoğlu, geçtiğimiz yıl, operasyon hazırlığı sırasında kışlada yaşanan bir patlama nedeni ile şehit oldu. Her ikisi de evli olan astsubayların eşleri dul, çocukları yetim kaldı. İki şehit için aileleri Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurdu. Talepleri, Yılan ve Kılıçoğlu’nun vazife malulü olarak kabul edilmeleriydi. Ancak SGK her iki başvuruyu da geri çevirdi. Kurum’dan gelen olumsuz kararın iptali için yargı yoluna gidildi.

Haberin Devamı

OPERASYON HAZIRLIĞI YAPILIYORDU
Olay 21 Ekim 2015 günü saat 13:10 sıralarında oldu. Hakkari Otluca Dağ ve Komando Tugayı 5. Komando Taburu emrinde görevli Astsubaylar Rahmi Yılan ve Ömer Kılıçoğlu (29) beraberindeki bir grup asker ile oparasyon hazırlığı yapıyordu. Birlik, kumanyalarını almak için hazırlık yaparken kışla içinde bir

Aileleri ikinci kez yıkıldı
 patlama oldu. Yılan ve Kılıçoğlu patlama yerinde can verdi.

ÇOCUKLARI YETİM KALDI

Rahmi Yılan Amasya Merzifon’da, Ömer Kılıçoğlu Gaziantep'te toprağa verildi. Yılan ve Kılıçoğlu’ndan geriye ise iki dul eş ve yetim çocuklar kaldı. Askeri savcılık olay ile ilgili yürüttüğü soruşturmada, patlamanın neden kaynaklandığının belirlenemediği kaydedildi.

Haberin Devamı

GELEN YANIT BİR KEZ DAHA YIKTI

Aileleri yaşadıkları acı ile başbaşa kalırken, ikici şoku ise yakın zaman önce yaşadı. Yılan ve Kılıçoğlu için, SGK’ya başvuruda bulunuldu. Başvuru

Aileleri ikinci kez yıkıldı

gerekçesini, operasyon hazırlığı esnasında hayatlarını kaybeden iki astsubayın da vazife malulü olarak kabul edilmesi içindi. Yapılan başvurunun kabul edilmesi durumunda, her iki astsubayın ailelerine de, iki askerin aldıkları maaş ailelerine ödenecek, ayrıca hem SGK hem de Milli Savunma Bakanlığı tazminat ödemesi yapılacaktı. Tazminat tutarı her bir askeri personel için 240 bin liraya yakın bir tutar olarak hesaplanıyor.

HER İKİ AİLEYE DE OLUMSUZ YANIT

SGK, Rahmi Yılan’ın ailesine haziran sonunda, Kılıçoğlu’nun ailesine ise 15 Ağustos günü yanıt verdi. SGK, gönderdiği yazıda, Yılan ve Kılıçoğlu için 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu hükümlerinin uygulanamayacağı kaydedildi. SGK yanıtında iki isim için de Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun hükümlerinin uygulandığı kaydedildi.

KARARIN İPTALİ İÇİN DAVA

Haberin Devamı

SGK kararının iptali için, Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açıldı. Dava başvuru dilekçelerinde, olayın kamu hizmeti sırasında meydana geldiği vurgulandı.

SINIFLANDIRMA VİCDANLARI YARALADI
Yılan ve Kılıçoğlu ailelerinin avukatı Görkem Zaifoğlu "SGK’nın, şehitlerimizi sınıflandırması öncelikle şehit ailelerinin vicdanını, sonra da kamu vicdanını

Aileleri ikinci kez yıkıldı

yaralamakta. Her iki astsubay kardeşimiz de terörle mücadelenin ortasında, Yüksekova'da, birlik dışından kışla içine atılan bir patlayıcı sebebiyle şehit olmuştur. Askeri savcılığın kararı da bu yönde iken, SGK’nın ret kararının mantıki izahı da yok. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Hukuk Komisyonu Başkanımız Mehmet Erkan Akkuş ile beraber geride kalan acılı eş ve yetimler adına biz bu davayı boynumuzun borcu sayıp, hakkın iadesi sonuna kadar hukuki mücadeleyi vereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

dgokce@hurriyet.com.tr



 

BAKMADAN GEÇME!