Aileler evlerinde ziyaret ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Aileler evlerinde ziyaret ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2017 14:06

Aileler evlerinde ziyaret ediliyor

Haberin Devamı

Suat DENİZ / IĞDIR, (DHA)-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilen Aile Danışmanları kapı kapı, sokak sokak dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinliyor.



Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, "Aile ve Sosyal Destek Programı" kapsamında istihdam edilen 8 Aile Danışmanı ile Sosyal Yardım, Sosyal Hizmet ve Psikososyal desteğe ihtiyaç olan bütün dezavantajlı vatandaşlara ulaşmak için alanlara indi. Danışmanlar Iğdır’ da girilmedik ev bırakmayacaklar. Şuana kadar 200’ den fazla aileye ulaşan Aile Danışmanları ilk olarak çalışmalarını merkez köylerde yürütmeye başladılar. Öncelikli olarak dezavantajlı aileleri ziyaret eden Aile Danışmanları belirli bir mesafe kat ettikten sonra ilçelerde de sahaya inecekler. Aile Danışmanları ailelerin bütün sorunlarını not alıp, sorunların çözüm noktasında bilgi veriyor Gerekli yerlerde ise sıkıntıları yetkili birimlere aktarılıyor.



Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Coşar, "Evde yaşlısı ve engellisi olan, sosyal güvencesi olmayan geçim düzeyi düşük, sahip çıkılmadığı takdirde sıkıntı yaşayabilecek her türlü vatandaş kayıt altına alınacak. Akabinde İhtiyaç duyulan hizmetlerden yararlandırılmalarına yönelik gereken rehberlik ve yönlendirmenin yapılması yoluyla vatandaş ile kamu hizmetlerinin buluşturulması sağlanacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!