Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 18:47

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Hatay İl Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere 52 Danışma ve Yönlendirme Elemanı alımı yapılacağı duyuruldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı başvuru süreci devam ediyor. Vatandaşlar başvuruların ne zamana kadar devam edeceğini ve başvuru şartlarını merak ettiler. Peki, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? Hangi illerde alım yapılıyor?

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı başvuru süreci devam ediyor. İlk olarak Hatay il müdürlüğü için açılan başvurular, diğer illerde yer alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından da gerçekleştirilmeye başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımları için KPSS şartı olup olmadığı, alınacak personel sayısı ve son başvuru tarihi ne zaman olduğu merak konusu. İşte personel alımı başvuruları ile ilgili ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Hatay İl Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere 52 Danışma ve Yönlendirme Elemanı alımı yapılacağı duyuruldu.

Not: Başvurular 6 Mart – 17 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup; Adayları İlanda belirtilen evrakları hazırlayarak Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Diğer illerde gerçekleşen alımları görmek için aşağıdaki linki tıklayarak ikamet ettiğiniz ili bulunuz

DİĞER İLLERDEKİ BAŞVURUYU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1) Türk vatandaşı olmak,

2) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

4) Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hakkında soruşturma veya kovuşturma olmamak,

Haberin Devamı

5) Askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmamak veya muvazzaflık hizmetini yapmış yahut en az 1 yıl erteletmiş veya yedeğe geçirilmiş olmak,

6) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak şartıyla görevini devamlı yapmasına engel fiziksel veya akıl hastalığı olmamak,

7) Yurdun her yerinde görev yapmasına, her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etme engeli bulunmamak,

8) Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümleri mezunları ve bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak,

Haberin Devamı

9) ÖSYM tarafından 2015-2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS), KPSS P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER NELER?

1- Nüfus Cüzdan Fotokopisi

2-Adli Sicil Kaydı

3-Askerlik durumu itibari ile askerlikle ilgisi bulunmamak veya muvazzafık hizmetini yapmış yahut en az bir yıl erteletmiş veya yedeğe geçirilmiş olan veya Askerlik terhis belgesi (Aralık 2017)

4-Sağlık Raporu Tek Hekimden

5-Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümlerinden en az lisan mezunu olmak

6-Diploma Aslı ve Fotokopisi

7-2015-2016 KPSS Sonuç Belgesi

8- 2 Adet vesikalık fotoğraf

Haberin Devamı

9- E-Devletten Diploma Sorgulama Belgesi

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

1500 PERSONEL ALIMINI BAKAN DUYURDU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya:1500 ASDEP Personeli 2017 Yılı İçinde Alınacağının müjdesini verdi.

Bu durumda atama bekleyen birçok alan mezununu da, ASDEP Kadrolarında yer bulabilmenin heyecanı sardı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Diyarbakır'da 10 tane yeni sosyal hizmet merkezi açacağız. 3'ünü önümüzdeki günlerde açacacağız. Ayrıca ilk defa hayata geçireceğimiz Mobil Sosyal Hizmet Merkezimizi Diyarbakır'da hayata geçireceğiz." dedi.

Temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'da bulunan Bakan Kaya, yaptığı ziyaretlerin ardından bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının saha koordinasyon ekibinin, 22 kişilik bir grup ile 26 Şubat-1 Mart tarihlerinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Batman, Mardin, Şırnak ve İzmir il müdürlerinin Diyarbakır'da bakanlığın hizmet alanına giren tüm kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini ifade eden Bakan Kaya, yerinde gözlemler yaparak kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bugün saha koordinasyon ekiplerinin yaptığı kapsamlı çalışmayı rapor haline getirdiklerini dile getiren Kaya, şunları söyledi:

"Bunun değerlendirmesini yapacağız. Diyarbakırımıza daha iyi nasıl hizmet edebiliriz ve bunu nasıl geliştirebiliriz. Bunun için buradayız. Bu değerlendirme toplantılarımızın ilkini Diyarbakır'dan başlatmış olduk. Bakanlığımıza bağlı 14 kuruluş, 14 çocuk evi, 2 umut evi, ilimizde bulunan 18 yardımlaşma ve dayanışma vakfı, 22 aile destek merkezi ve belediye ait 2 ve özel sektöre ait 3 kuruluşa, ayrıca koruyucu aile ve şehit ailelerimize ekiplerimiz ziyaretler gerçekleştirdi. Bugün de bütün birim amirlerimizle bu yerleri ziyaret ettik. Bürokratlarımız akşam yemeğini çocuklarımızla birlikte yedi. Saha gözlem ekimiz ziyaretleri bir sunum haline getirdi. Şimdi o sunumu bizlerle paylaşacaklar."

Hizmete erişimi daha da kolaylaştıracak ve hizmet kalitesini arttıracak şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini aktaran Kaya, bu saha gözlem çalışmalarının ilkini Diyarbakır'dan başlattıklarını açıkladı.

Diyarbakır'a birkaç müjdeleri olduğunu vurgulayan Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Diyarbakır'da 10 tane yeni sosyal hizmet merkezi açacağız. 3'ünü önümüzdeki günlerde açacacağız. Ayrıca ilk defa hayata geçireceğimiz Mobil Sosyal Hizmet Merkezimizi Diyarbakır'da hayata geçireceğiz. İlk uygulamayı Diyarbakır'da yapacağız. 2017 yılında bin 500 kişilik yeni aile sosyal destek personelinin (ASDEP) 40'nı Diyarbakır'a alacağız. Bir tane çocuk destek merkezini, suça karışmış çocukların rehabilitasyon ve hayata kazandırılmaları, normal hayatına döndürülmeleri ve eğitim hayatına kavuşturmaları için Diyarbakır'a kazandıracağız. Bir de çocuk evleri açacağız. Diyarbakır'da eski tip olan çocuk yetiştirme yurdunu da önümüzdeki günlerde uygulamadan kaldırıp, çocuk evleri sistemimize Diyarbakırımızı kavuşturmuş olacağız. Çocuklarımızın ev ortamında yetişmeleri için mevcut olan 8 çocuk yetiştirme yurdunu kaldıracağız ve çocuk evlerine dönüştüreceğiz. Diyarbakır'da bir yetiştirme yurdumuz var, onu da kısa bir dönem içinde çocuk evleri sistemine geçirmiş olacağız. Burada yapacağımız yatırımları da yerinde değerlendirme fırsatı bulduk. Bu çalışmaların Diyarbakırımıza ve Türkiyemize hayırlar getirmesini diliyorum."

BAKMADAN GEÇME!