Aile kurmayı beceremedim

Güncelleme Tarihi:

Aile kurmayı beceremedim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 03:00

Sadri Alışık Tiyatrosu’nda canlandırdığı “Pir Sultan Abdal” rolüyle dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu Cem Özer, Instyle dergisine hayata bakışını ve Nurgül Yeşilçay’la evliliğinin bitme nedenini anlattı.

Haberin Devamı

BU MUTLULUK MAZİ OLDU (FOTO-GALERİ)   

Hayatı çözmüş ve rahatlamış biri gibi gözüküyorsunuz. Bunun bir sırrı var mı?    

- Yaşayacaksın, bekleme yapmadan, ertelemeden... ınsanları yaşayan canlılar haline getiren şey yaptıkları hatalardır. Hata yapmamak için, hiçbir şey yapmamak gerekir. Peki hata yapmazsan, deneyimi nasıl elde edeceksin? Özetle; yaptıklarından pişman olmayı, yapmadıklarından pişman olmaya tercih etmek gerekir. ıkisinden birinde, nasıl olsa pişman olacaksın.

Sık gözlem yaptığınızı söylemek mümkün. ızledikleriniz içerisinde, size neler ilham kaynağı olur?     

- İnsanın ve yaşamın kendisi. ınsanın olduğu her yerde ürün vardır, felsefe vardır. ıyi ve doğru bir gözle doğayı gözlemeye başladığında; içinde insanı, insan davranışlarını izlemeye başladığında, yaşamı seyretmeye başlarsın. Ben kendimin ve başkalarının yaşamını seyretmeyi, bu yaşamlardan etkilenmeyi tercih ediyorum. Bakışlarım sert, keskindir, tepeden tırnağa süzerim insanları. Onların şablonlarını çıkartırım; bu ister istemez yaptığım bir gözlemdir.

Hayata dair edindiğiniz bu deneyimlerin kaynağı nedir? 

- Ben öyle çok iyi okullarda okumuş biri değilim. Epey zor ve engelli bir yoldan geçtim. Kendimi geliştirdim; çok okudum, çok seyrettim, gezdim, dolaştım. Kazandığım bütün parayı kendimi geliştirmeye yatırdım. Garajımda belki 12 tane araba yok ama dağarcığımda çok fazla bilgi ve görgü var.

Şu sıralar ruh halinizi nasıl tanımlarsınız?

- Huzurluyum, kendi başımayım, yararım da, zararım da artık kendime. Sevdiğim insanlara yarar vermeye çabalarken zarar vermeyeceğim, attığım adımı hesap etmek zorunda olmayacağım. Hayatımda hesap vereceğim, hesap alacağım kimse yok, istediğim saatte evin istediğim yerinde uyuyabiliyorum, istediğim saatte istediğim randevuya gidebiliyorum.

Karakterinizde sevdiğiniz ve sevmediğiniz özellikleriniz neler?

- Kin, intikam duygusu ve kibir yoktur bende. Sevmediğim huyum ise, yalan söylemem. Bazen cezalandırılacağımdan korktuğum için doğruyu gizlerim. Bir de parayı yönetemiyorum bir türlü, bugüne kadar parayı yönetemediğim için çok şey kaybettim.

İHTİYAÇ HALİNDE AŞIK OLUYORUM

Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

- Engebeli. Çocukken keyifliydi ama büyüyüp de baktığımda, kendi çocuklarıma olan ilgimi gördüğümde aile anlamında çok yalnız bir çocukluk geçirmişim. Kendim çözerdim problemlerimi. Bu beni güçlü kıldı. Aile kurmaya çalıştım; aile sevdim, aile olayım istedim hep, getirdiği buydu. Ama götürdüğü de bu oldu; beceremedim, çünkü nasıl olduğunu bilmiyordum, görmedim ki hiç. Bir mağarada yaşıyordum, bir ev hayal ettim. Daha önce hiç görmediğim için çatısından başladım ve o ev çöktü. Hayatta en çok yapmak istediğim şeyi yapamadım. Kimseye suç yükleyemem, ben beceremedim.

Aşık olduğunuzu nasıl anlarsınız?

- Aşık olduğumu anlamıyorum da, galiba ihtiyaç halinde aşık oluyorum. Sanıyorum bir kadın benden çocuk istediğinde, ben ona hayır demediğimde aşık olduğumu anlıyorum. Nurgül’le ikimiz de çok istedik bir çocuğumuz olmasını, herhalde öyle anladım.

Sadri Alışık Tiyatrosu’nda, “Pir Sultan Abdal”ı canlandırmaya devam ediyorsunuz. Bu, sizin için nasıl bir tecrübe?

- Pir Sultan Abdal, bugüne kadar oynadığım rollerin içinde en önemlilerinden biri. Burada bir karakteri değil, yaşamış olan, çok önemli bir karakteri canlandırıyorsunuz. Halen Anadolu’da öğretileri milyonlarca insan tarafından uygulanmakta olan bir önder, bir lideri canlandırırken önemli sorumluluklarınız var. Ben de bunlara dikkat etmeye çalışıyorum.

Haberin Devamı

HEP AYNI ŞEYLERİ GİYERİM

Giyim tarzınızı nasıl tanımlarsınız?

- Yalın ama dikkat çekici giyinmeyi seviyorum. Hep aynı şeyleri giyerim çünkü sevdiğim bir şeyi sürekli giymek istiyorum. Renk ve kumaş uyumunda hassasımdır.

Hayatta giymem dediğiniz bir şey var mı?

- Oduncu gömleği, halı gibi çok desenli kazaklar ve üzerinde marka yazan, desenli tişörtleri giymem.

Haberin Devamı

KADINLAR ONUN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR!

Ebru Akel
“Algımdaki ilk TV kahramanı... Tarzı, duruşu, fikirleri ile özel bir kişilik, empati gücü gelişmiş çok
değerli bir oyuncu.. Sıcak filmindeki rol arkadaşım...”

Melike Öcalan
“ıkimizin de ortak noktası yayıncılık. Cem, TV’de bu işi ilk yapan kişi, dolayısıyla sektör için çok önemli bir isim. Ben onu izleyerek büyüdüm ve şimdi Pir Sultan Abdal’da Cem’le aynı sahneyi paylaştığım için çok şanslıyım.”

Helin Avşar
“Sevgili Cem; çok sıcak, gerçekçi, mütevazı, işinde profesyonel biri. Aynı zamanda o, çok iyi bir insan ve iyi bir ev adamı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!