Aile Destek Merkezine ilgi büyük

Güncelleme Tarihi:

Aile Destek Merkezine ilgi büyük
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2018 16:41

Aile Destek Merkezine ilgi büyük

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Erdemli ilçesinde sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen ve Halk Eğitim Merkezi'nin de proje ortağı olarak yer aldığı Kargıpınarı Aile Destek Merkezi Projesi bölge halkı tarafından büyük ilgi görüyor
Kaymakam Avni Kula beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Derin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Meryem Gür, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur ile birlikte Kargıpınarı Mahallesi'ndeki Aile Destek Merkezini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Kaymakam Kula, proje ile yoğun göçle Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Suriye’den gelenlerin uyumunu kolaylaştırılmanın hedeflendiğini belirterek, "Proje ile şehir yaşamına uyum sağlamakta zorluk çeken, herhangi bir mesleği ve sosyal yaşamı olmayan dezavantajlı kadınlarımızın hayata atılmalarını hedefliyoruz. Kadınlarımıza, beceri kurslarıyla meslek edinmeleri, en azından aile içinde eksiklerini tamamlamaları, sosyal kurslarla kendilerini ve özgüvenlerinin gelişmesine destek olacağız. Halen okuma yazma bilmeyen kadınların okuma-yazma öğrenmeleri, aile eğitimi kurslarıyla aile içinde ve çocuklarına karşı bilinçli olmaları hedeflenmektedir. Bu kapsamda proje merkezinde faaliyet gösteren el sanatları kursu, kuaförlük kursu, bilgisayar kursu, nakış kursu, dikiş kursu ve takı tasarım kursunda bugün itibari ile 397 vatandaşımıza hizmet verilmektedir. Ayrıca merkezimizde projeden yararlanan kadınlar çocukları için de kreş hizmeti verilmektedir. Aile Destek Merkezi’nin ilgi görmesinden dolayı proje süresini de uzatarak talepleri yerine getireceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Kaymakam Kula beraberindekiler ile birlikte el iş, takıları ve kuaförlük atölyelerini gezerek kursiyerlere başarılar diledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!