Aile boyu transfer

BU transfer ABD gibi bir ülkede dilden düşmüyor, manşetten inmiyor, ekranlarda rekorlar kırıyorsa, bu işin içinde bir iş var. Dünyanın en zengin futbolcularından biri olan David Beckham, Real Madrid’den ayrıldı. ABD’nin Los Angeles Galaxy Kulübü’ne geçti.

Beckham, bu transferden 5 yılda 250 milyon dolar alarak dünyanın en çok kazanan futbolcusu olacak. Halen yılda 23 milyon Euro (30 milyon dolar) ile bu unvanı elinde bulunduran Barcelona’nın Brezilyalı yıldızı Ronaldinho’yu geride bıraktı. İngiliz oyuncu, dudak uçuklatan sözleşmesine koydurduğu özel bir maddeyle dünya futbolunun zirvesine oturdu. Bizim Ozan Ermiş’in haberinin özüne göre, işin sırrı imaj.

İki kişilik transfer

Aslında bu para şu anda Real Madrid’den aldığı ücretin yarısı. Ama, yeni kulübüyle 3 milyon dolar karşılığında sözleşme imzaladı. ABD’deki kazandığı paradan kimseye tek dolar yok.

Anlaşmalarıyla yıllık geliri 50 milyon dolar olacak. Peki ABD gibi futbola hala sıcak bakmayan bir ülke, niçin bu kadar para verdi. Beckham şu anda dünyanın en iyisi değil. Hatta zamanı bile geçiyor denilebilir. Ama, imaj mühendisleri ve dolar milyarderleri bu transfere iki kişilik gözüyle bakıyorlar.

Evet, David ve eşi Victoria Beckham’ın transferidir bu. Yani, aileboyu. Beckham çok yakışıklı, her kadının gözünü çekecek kadar. Ama, Victoria da çıldırtıcı cazibesiyle eşinden daha fazla bayıltıyor. Nereye gitse peşinde onlarca kamera ve yüzlerce medya kurulu. Çünkü, Victoria gerçekten kendine baktırıyor. Yeni dünyada şov başlıyor, kaçırmayın.

Hoşgeldin Ergun

Ergun Gürsoy, Hürriyet’teki köşesine döndü. Uzun yıllar dostuyuz. Dürüst, sevecen, iç hesabı olmayan bir futbol adamıdır. Galatasaray’a ve Ergun Gürsoy’a sağlıklı bir ömür dilerim.
Yazarın Tüm Yazıları