“AIESEC” Öğrenci Topluluğu Downlu Çocuklarla Oynadı

Güncelleme Tarihi:

“AIESEC” Öğrenci Topluluğu Downlu Çocuklarla Oynadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 14:13

“AIESEC” Öğrenci Topluluğu Downlu Çocuklarla Oynadı

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- DÜNYANIN farklı ülkelerinden İskenderun'a gelen AIESEC öğrenci topluluğu 'keşfetmenin ruhu' projesi kapsamında Down Cafe'yi ziyaret etti. 
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve +1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil tarafından karşılanan üniversite öğrencileri, down sendromlu gençlerle bir araya geldi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, "Birçok yabancı ülkeden kentimize gelen üniversite öğrencilerini ilçemizde misafir ettik. Konuklarımıza kentimizin doğal güzellikleri, sosyal ve kültürel yapıları hakkında bilgiler verdik. Üniversite öğrencileri Down Cafe'de down sendromlu çocuklarımız ile yakından ilgilendiler. Bu tür projelere ev sahipliği yapma her zaman hazırız" dedi.
+1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil ise konuklara derneğin çalışmaları, Down Cafe’de yapılmakta olan eğitimler, faaliyetler ve aktiveler hakkında bilgiler verdi.

AMACIMIZ KÜLTÜRLERİ KAYNAŞTIRMAK
AIESEC Öğrenci topluluğu koordinatörü Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi İrem Özyaşar, "Buradaki arkadaşlarımızın hepsi üniversitesi öğrencisi. Proje 6 hafta sürecek. Aramızda Mısır, Cezayir, Çin, Endenozaya, Ürdün, Pakistan, Tunus ve Hindistan’dan arkadaşlarımız var. Buradaki amaç kültürleri kaynaştırmaktır" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından AIESEC Öğrenci Topluluğu öğrencileri Down Sendromlu çocuklar ile yakından ilgilenerek, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!