AIDS için oynayacaklar

Güncelleme Tarihi:

AIDS için oynayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2004 02:03

Eski Dormen Tiyatrosu’nu mesken tutan Çığır Sahne, geçtiğimiz sezon Vajina Monologları ve Dövme oyunları ile tartışma yaratmıştı. Bu sezon sahneye koyacakları yeni oyunlardan biri Kuğular Şarkı Söylemez’in ana teması AIDS hastalığı. 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde prömiyeri yapılacak.

Kuğular Şarkı Söylemez, ilk kez on yıl önce iki yıl süreyle devlet tiyatrolarında sanhelendi. Ferdi Merter’in yazıp yönettiği oyun, daha sonra çeşitli sahnelerde farklı yorumlarla sahneye kondu. Bu yıl ise sahibinin ellerinde Çığır Sahne topluluğu tarafından bir kez daha tiyatroya taşınıyor.

Oyunun başlıca rollerinde Berna Öztürk, Cüneyt Sayıl, Merih Ermakastar, Orhan Bıyıklı, Faruk Akgören, Mete Horozoğlu, Ferdi Merter ve Nami Esatgil var.

İki yakın arkadaşın hayatlarına AIDS’in girişini anlatan oyunda AIDS’in yalnızca bir eşcinsel hastalığı olmadığı, her insanın bu hastalığa yakalanma riski olduğu bir kez daha vurgulanıyor.

Oyunun ilk adımı bir gazete yazısıyla atılmış. İşe alınmayan, toplum tarafından dışlanan AIDS’li bir eşcinselin ‘Beni iğne ile öldürün’ feryadı çok etkiliyor Ferdi Merter’i. ‘Bir insanın böyle bir haykırışı çok büyük bir utanç’ diyor Merter. ‘Buradan yola çıkarak ve birçok insanla konuşarak metni yazdım. AIDS hastaları ile konuşuldu, AIDS dernekleri ile tartışıldı. Oyunda eşcinsel bir karakter var. Karakteri doğru yansıtabilmek için pek çok kişiyle konuştuk.’

Merter’e göre artık bu konular daha rahat ve açık bir şekilde konuşabilinmeli. Tiyatro ekibi oyun için AIDS dernekleri ile de ortak bir çalışma yürütmek istiyor.

OYUNUN PROGRAMI

1-2-3-4 Aralık Çarşamba-Perşembe-Cuma-Cumartesi 21.00

11 Aralık Cumartesi 21.00

12 Aralık Pazar 15.30

17 Aralık Cuma 21.00

19 Aralık Pazar 15.30

29 Aralık Çarşamba 21.00

BİLETLER

KOLTUK: 15 milyon TL BALKON: 12 milyon TL ÖĞRENCİ: 12.5 milyon TL

Biletler, www.biletix.com ‘da satılmaya devam ediyor. Adres: Çığır Sahne Ergenekon Caddesi İdil Pasajı No: 98 (Eski Dormen) Pangaltı Tel: (212)241 27 37.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!