'Aida' son kez sahnede

Güncelleme Tarihi:

Aida son kez sahnede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 16:43

'Aida' son kez sahnede

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Verdi'nin 'Aida' operasını bu sezon son kez sanatseverlerle buluşturacak.

Antalya DOB, Verdi'nin 'Aida' operasını bu sezon son kez 12 Mayıs Cumartesi saat 19.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. Kuzman Popov'un sahneye koyacağı eserin dekoru Savaş Camgöz ve Özgür Usta, kostümü Savaş Camgöz ve Gazal Erten, ışığı Mustafa Eski tarafından hazırlandı. Orkestra yönetmenliğini Alexandru Samuil, koro yönetmenliğini Mahir Seyrek'in yapacağı eserin koreografisini ise Armağan Davran hazırlandı.

Üç perde olarak sahnelenecek eserde 'Radames' rolünü Koray Damcıoğlu, 'Aida' rolünü Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Mine Kurtoğlu, 'Amneris' rolünü Sibel Kızılateş, 'Amonasro' rolünü Melih Tepretmez, 'Ramfis' rolünü Engin Suna, 'Il Re' rolünü Şafak Güç, 'Un Messaggero' rolünü Burak Pektaş ve 'Sacerdotessa' rolünü Gizem Şener canlandıracak.

ESERİN KONUSU

Mısır Firavunu, Habeşistan ile savaş halindedir. Mısır ordusunun genç kumandanı Ramades, Habeş kralının kızı genç ve güzel Aida'ya âşıktır, ancak onun kimliğini bilmemektedir. Habeş kralı Amonasro Teb kentine saldırınca Ramades komutasındaki Mısır ordusu karşı koymaya hazırlanır. Üzüntü içinde olan Aida gibi firavunun kızı Amneris de Ramades'e âşıktır ve ona zaferle dönmesi çağrısında bulunur.

Eserin 20 ve 30 TL olan biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi opera gişesinden ve www.biletiva.com internet adresinden temin edilebilir.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!