AIDA operasının gündüz gösterimi

Güncelleme Tarihi:

AIDA operasının gündüz gösterimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 13:12

AIDA operasının gündüz gösterimi

Haberin Devamı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 24. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin açılış eseri de olan 'Aida'nın gündüz gösterimini 25 Kasım Cumartesi günü yapacak.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 25 Kasım Cumartesi saat 15.00'da sahnelenecek Giuseppe Verdi tarafından bestelenen 'Aida' operasının dekoru Savaş Camgöz ve Özgür Usta, kostümü Savaş Camgöz ve Gazal Erten, ışığı Mustafa Eski tarafından hazırlandı. Eserin koro yönetmenliğini Mahir Seyrek, koreografisini ise Armağan Davran üstlendi. Orkestra yönetmenliğini Alexandru Samuil'in yapacağı eseri Kuzman Popov sahneye koyacak.

Üç perde olarak sahnelenecek eserde 'Radames' rolünü Koray Damcıoğlu, 'Aida' rolünü Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Feryal Türkoğlu, 'Amneris' rolünü Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Stare Çelebi, 'Amonasro' rolünü İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Murat Güney, 'Ramfis' rolünü Engin Suna, 'Il Re' rolünü Emre Aytekin, '"Un Messaggero' rolünü Ferdi Uslu ve 'Sacerdotessa' rolünü Arzu Aydoğdumu canlandıracak.

ESERİN KONUSU

Mısır Firavunu, Habeşistan ile savaş halindedir. Mısır ordusunun genç kumandanı Ramades, Habeş kralının kızı genç ve güzel Aida'ya âşıktır, ancak onun kimliğini bilmemektedir. Habeş kralı Amonasro Teb kentine saldırınca Ramades komutasındaki Mısır ordusu karşı koymaya hazırlanır. Üzüntü içinde olan Aida gibi firavunun kızı Amneris de Ramades'e âşıktır ve ona zaferle dönmesi çağrısında bulunur.

Eserin bilet fiyatları 20 ve 30 TL olarak belirlendi. Biletler, Haşim İşcan Kültür Merkezi opera gişesinden ve www.biletiva.com internet adresinden temin edilebilir.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!