AIBA’dan itiraf gibi hakem açıklaması!

Güncelleme Tarihi:

AIBA’dan itiraf gibi hakem açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 15:34

Dünya Boks Birliği (AIBA), Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda boks maçlarını yöneten hakemler hakkında Türkiye Boks Federasyonu tarafından yapılan itirazların ardından bir açıklama yayımladı.

Haberin Devamı

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda ringe çıkan sporcumuz Batuhan Gözgeç, çeyrek finalde Alman Artem Harutyunyan ile karşılaşmış ve baştan sona üstün götürdüğü mücadeleden hakem kararıyla 3-0 mağlup ayrılmıştı. Sonucun ardından maçı izleyen seyirciler hakemleri uzun süre ıslıklamış, bu maçta yaşanan hakem skandalı dünya medyasında yer bulmuştu.

Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç’in bu maçın hemen ardından AIBA nezdinde yaptığı girişimler sonuç verdi. Başkan Gözgeç’in temaslarının ardından bir açıklama yayımlayan AIBA, Batuhan’ın maçında görev alan hakemlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda boks hakeminin Rio’dan gönderildiğini bildirdi.

AIBA’dan itiraf gibi hakem açıklaması

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Haberin Devamı

“Olimpiyat Oyunları başladığından beri AIBA 239 maçı yönetti. AIBA Hakem ve Jüri Komisyonu (R&J) tüm kararları gözden geçirmiş, beklenilen düzeyde ve sonuçta olmayan bazı kararlar alındığını tespit etmiştir.

AIBA R&J Değerlendirme Komitesi, konuya ilişkin olarak ilgili hakem ve yan hakemlerin Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda daha fazla bulunmaması kararını almıştır. AIBA kuralları gereği, oynanan tüm maçların sonuçları aynı şekilde tescil edilecektir.

Dünya genelinde 200 ulusal federasyonu temsil eden ve boks sporunun gelişmesi için sürekli çalışan AIBA, sorumluluklarının gereğini yapar ve boksta yapılan her türlü hileye sıfır tolerans gösterir. Olimpiyat Oyunları tüm sporları temsil etmektedir ve boks da 1904 yılından beri bunun bir parçasıdır. AIBA; saygı çerçevesinde, mükemmel, centilmen, adil, şeffaf spor anlayışına tamamen bağlıdır.

Bazı çevrelerce dile getirilen yolsuzluk söylemleriyle ilgili somut kanıtlar gelene kadar bu yönde iddialarda bulunulmaması gerektiğine inanıyoruz.

Sporumuzu korumak için gerek disiplin cezaları, gerek yasal eylemler dahil olmak üzere tüm seçenekleri kullanmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda, Rio’da bazı iddialara neden olan R&J topluluğu hakkında gereğini yapacağız.

Haberin Devamı

Böylesine önemli bir organizasyonun belirli kesimlerin yargılamalarıyla engellenemeyeceğini belirtir, konuya ilişkin tüm tarafların kanıtların sağlanması ve uygun eylemler geliştirilmesi gibi konularda bizlere yardımcı olmalarını rica ederiz.”

BAKMADAN GEÇME!