Ahşap Eserler Müzesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ahşap Eserler Müzesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 17:41

Ahşap Eserler Müzesi açıldı

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen, Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında 'Ahşap Eserler Müzesi' açıldı.
 
Yenikent Mahallesi Yıldırım Sokak'ta bulunan Odunpazarı Belediyesi Seramik Park'ta gerçekleşen müzenin açılışına, CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel, eski milletvekili Zeki Ünal, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediye başkan yardımcıları,  belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, Yenikent Mahalle Muhtarı Nezahat Nazik ile davetliler katıldı.
 
Geçen 2015 yılında yapılan etkinlikte 68 ülkeden gelen 300 sanatçı ve bilim adamının yapmış olduğu eserlerin sergilendiği Ahşap Eserler Müzesi'nin 300 metre kare alana sahip olduğu ve içerisinde 235 eserin bulunduğu belirtildi. 
 
Ahşap Eserler Müzesi'nin açılış töreninde konuşan Eskişehir odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt şunları söyledi:
 
"Geçen yıl Eskişehir'de yapılan Wood is Good etkinliğinde üretilen eserleri kalıcı bir şekilde müze haline getirdik. 1 yıl boyunca bu eserlerin bakımı, onarımı ve hazırlanması çalışmalarını sürdürdük. Geçen yıl Wood is Good etkinliğine katılan tüm sanatçılara tekrar teşekkür ediyorum. Bu yıl da aynı etkinliği farklı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimize katılan sanatçılarımızın ürettikleri eserleri de Eskişehir'in farklı yerlerine yerleştireceğiz. Sanatın ve kültürün önemini, uluslararası dolaşımının geçerliliğini ve çağdaş bir uygarlığın Eskişehir'deki varlığını anlatmaya çalışıyoruz. Açılışını gerçekleştireceğimiz müzedeki eserlerin önemli ve dünyada tek olduğunu düşünerek değerlendirmenizi istiyorum." 
 
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılışa gelen konuklar Odunpazarı Belediyesi Ahşap Eserler Müzesi'ni gezdi. 
 
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!