Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi’nin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi’nin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 20:34

Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi’nin temeli atıldı

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE, (DHA)- GÜMÜŞHANE Belediyesi ile Ümraniye Belediyesi’nin ortak projesi olan Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.
Yeni Mahalle’de, Emirler Camisi önünde inşa edilecek olan külliyenin temel atma törenine Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Gümüşhane Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Yüksel Yalçın, İstanbul Gümüşhane Dernekler Başkanı Tahsin Söğüt ve il protokolü katıldı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, belediyeyi devraldıkları 4 Nisan 2014’ten bu güne kadar birçok yeni çalışma başlattıklarını söyledi. Şehrin sorunlarının tek tek çözüleceği sözünü veren Başkan Çimen, 37 proje noktası ile 100 milyona yakın yatırım yapıldığını kaydetti.
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da, Gümüşhane’de bir iz bırakmak istediğini belirterek, "Gümüşhane’de bir proje yapmak istiyorduk. Çalışmalarımız doğrultusunda Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi’nin temellerini atıyoruz. Elazığ’dan Tunceli’ye helikopterle giderken Necmettin Yılmaz öğretmenimizin kaçırıldığı haberini aldık. Tüm dualarımızı onun sağlığı için yaptık. Maalesef 23 yaşında genç bir fidan olan öğretmenimizin şehit edildiği haberini aldık. Rabbim bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Doğusuyla, batısıyla, Türküyle, Kürtü ile, alevisi ve sünnisiyle biz kardeşiz. Bugüne kadar boyun eğdiremediler, bundan sonrada eğdiremeyecekler. Tünceli’de bizimdir, Ağrı’da bizimdir, Gümüşhane’de bizim, Trabzon’da bizimdir” diye konuştu.
Gümüşhane Valisi Okay Memiş de, kent genelinde birçok projenin hayata geçirildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Çoğrafi şartlar el verdikçe projelere devam edeceğiz. Gümüşhane’nin geleceği var. Bu şevkimizi, Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi hazretleri manevi ikliminde yoğrulmuş ecdadımızdan alıyoruz. Onların dualarıyla bugün ayaktayız. Doğrusunu söylemek gerekirse 15 Temmuz badiresini en kolay atlatan illerden birisiyiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde 250 şehidimize baş sağlığı, yakınlarına da Allah’tan sabır dilerim. Tunceli Pülümür’den sadece memleketine gelmek için geçmekte olan ve PKK’lı teröristlerin alçakça saldırısına uğrayan Necmettin Yılmaz öğretmenimize de rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi’nin temeli atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!