Ahmet Taşçı, meydan okudu

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Taşçı, meydan okudu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yağlı Güreşlerin olimpiyatı Kırkpınar’da 6 kez başpehlivan olan Karamürselli Ahmet Taşçı gözünü ikinci altın kemere dikti. Çayırdan bu yılda başpehlivan olarak çıkarsa ikinci altın kemerin sahibi olacak olan Taşçı, iddialı konuştu. ‘‘Çok çalışıyorum, bunun karşılığını alacağıma inanıyorum. Hedefim 2000 yılına kadar Kırpınar’da başpehlivan olmak ’’ dedi.

Yılın 12 ayını çalışarak geçirdiğini anlatan Taşçı, ‘‘Kendimi çayırda kanıtlamış bir pehlivan olarak yine iddialıyım. Çok formdayım, benim için çayırda olma ayrı bir mutluluk veriyor. Bir kısım seyirci beni desteklemiyor, onların benim çok çalıştığımı bilmesini istiyorum. Diğer pehlivanlar beni örnek alıp çok çalışsınlar. Altın kemeri almak isteyen pehlivanın Ahmet Taşçı’yı yenmesi gerekiyor. Herkese sesleniyorum, üçüncü altın kemeri de alacağım. ’’ dedi.

Pehlivanlar er meydanında

636’ncı Tarihi Kırpınar Güreşleri yarın törenlerle starta alıyor. Pehlivanlar, kıspet giyip er meydanına çıkacak. Yaklaşık 1000 pehlivanın katılması beklenen güreşler üç gün sürecek. Saat 15.00’de Sarayiçi güreş sahasındaki törenlerden sonra 7 kategoride güreşler başlayacak. Başpehlivanlar ise Cumartesi günü güreş tutacak. Güreşler pazar günü yapılacak başpehlivanlık final müsabakasıyla sona erecek. Cumhurbaşkanı Demirel, pazar günü final müsabakaları izleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!