Ahmet Özdoğan: 'G.Saray 2 yıl Avrupa’ya gidemez'

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Özdoğan: G.Saray 2 yıl Avrupa’ya gidemez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 17:26

Galatasaray Kulübü'nün eski başkan adayı Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, kulübün 2017-2018 sezonunda da Avrupa'ya gidemeyeceğini iddia etti.

Haberin Devamı

İşte Ahmet Özdoğan'dan acı gerçekler:

"Mayıs ayı sonunda 60 milyon artıya geçmemiz gerekiyor. Diyelim ki bunu yaptık. Sayın Başkan çıkıp dedi ki: 'Ben bunu sıfırlayacağım.' Yaklaşık 95 milyon Euro zarar ortada. UEFA da bu 95 milyon Euro'luk zararla seni bir sonraki sezon Avrupa'ya yollamaz. Avrupa'ya gidemediğin zaman kombine satışı yapamıyorsun, para gelmiyor. 2018 yılında Galatasaray A grubu hisse senedinin hiçbir değeri kalmaz.

"GÜLE GÜLE' DERLER!"
Bu, şu demek; sermaye piyasası kurulu 5 yıl üst üste zarar eden şirketlere der ki; 'Arkadaş sen 5 yıl zarar ediyorsun. Yönetim zaafiyetin var.' Artık bundan sonra A ve B denilen arkadaşlar da benim tarafımdan atanacak. Galatasaray kendisinin dışındaki başka insanlar tarafından yönetilmeye başlanacak. O zaman ne olacak? Herhangi bir başka takımı tutan insan da G.Saray'ı yönetebilir. Bu risk 2018'de yaşanabilir. Gelecek yıl da zarar olursa sana 'Güle güle' derler!"

Haberin Devamı

UEFA, SERDAR'A NE DİYECEK!
Ahmet Özdoğan, Serdar Aziz transferini de eleştirdi: "Serdar için gönderilen 3 futbolcuya ödediğin para 2.1 milyon Euro... Serdar'a 4.5 milyon Euro bonservis verildi. 4 yıllık sözleşmeden alacağı para 8 milyon Euro... Gidenlerin 2.1'ini düştüğü zaman 10.4 milyon Euro. Sen bu futbolcuya yatırım yaptın ve bu senin bakiyene eksi olarak geçti. Bu durumda Serdar Aziz transferini nasıl izah edeceksin? UEFA diyecek ki "Sen zaten zarardasın ve zarar etmeye devam ediyorsun. Serdar Aziz'in futbolculuğunu tartışmıyorum. Ben Galatasaray'ın bilançosuna bakıyorum."

TEKNİK DİREKTÖRÜN BELLİ DEĞİL!
özdoğan, yönetimin teknik direktör bulamadığını hatırlattı ve şöyle konuştu: "1 Temmuz'da sezonu açıyorsun. 3 gün kala teknik direktörün yok. Bir takımın en önemli dönemi sezon başıdır ama hoca yok! Siz takımın planlamasını sezon öncesinde yapmazsanız, bütün sezon bunun cezasını çekersiniz. Niye hocanı açıklamıyorsun? Riekerink de olsa teknik direktörüm budur diyecektin!" (Sabah)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!