Ahmet Öğretmen, Öğretmen Adayları İle Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Öğretmen, Öğretmen Adayları İle Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 10:57

AHMET ÖĞRETMEN TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin yakından tanıdığı öğretmen Ahmet Naç, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak için öğretmen adayları ile buluştu.
Eğitim Fakültesi tarafından Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, dekan yardımcılar, öğretim üyeleri, öğretim elemanları ile birlikte, geleceğin öğretmen adayları olan Eğitim Fakültesi öğrencileri katıldı.
Söyleşiden önce bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, öğretmenlerin toplumda ne kadar önemli olduğunu göstermek ve öğrencilerimize bir model oluşturması için değerli Ahmet Naç Öğretmeni buraya davet ettiklerini belirterek, “Eğitim-öğretimde ortam önemlidir. Biz çocuk yaramazlık yapıyor diyoruz. Ne için yaramazlık yapıyor aslında? Çocuk öğretmeni dinlemekten sıkıldığı için yaramazlık yapıyor. Farklı zeka türlerine yönelik ortamlar hazırlanması, sınıf ortamının düzenlenmesi gibi çok farklı öğrenme sitilleri öğrenmeyi de kalıcı hale getirmektedir. Ahmet Naç hocamız, bu farkı yaratmış birisidir. Kendisine gerçekten teşekkür ediyoruz. Bu farkı yaratan, öğrencilerine çok farklı beceriler kazandıran, bunun için gayret eden, mesleğini gönülden yürüten genç öğretmenimizin bu deneyimlerini sizinle paylaşacak olasından dolayı memnuniyet duyuyorum” dedi.
10 yıldır öğretmenlik yaptığını söyleyen Ahmet Naç, mesleğe Siirt’in bir mezrasında başladığını, beş yıl kadar orada çalıştığını söyleyerek, ardından İstanbul Esenler’deki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na geldiğini söyledi.
Sıra dışı bir şeyler yapmadığını belirten Ahmet Naç, “Ben sıra dışı bir öğretmen değilim. Ben geleneksel anlayıştan kurtulmuş bir öğretmen de değilim” diyerek, “Benim fedakarlık yapmam, tatilimde çalışmam insanlara sıra dışı gelmemeli. Yapılması gerekenin bunlar olduğunu düşünüyorum. Atatürk’ün bir sözü var, ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’ Peki Mustafa Kemal’in bu cümlenin ardından söylediklerini biliyor musunuz? ‘Eserinizin kıymeti, yaptığınız fedakarlığın derecesi ile orantılı olacaktır” diye konuştu.
Çocukların da bir birey olduğunu unutmamamız gerektiğine vurgu yapan Ahmet Naç, “Onlara sürekli sıraya geç, ders çalış sus gibi kelimler kullanmak, onların iletişim kurmalarını zayıflatır. Böyle bir durumda ilerde karar almak ya da karar vermek zorunda kaldıkları zamanlar bunları kendi başlarına yapamayacaklardır. Onlara kendi kararlarını kendilerinin vermesine teşvik etmemiz gerekir” şeklinde konuştu.
Çocuğun yetişmesinde anne baba faktörüne de değinen Ahmet Naç, “Türkiye’de ise çocuk yetiştirmede çok büyük sorun yaşıyoruz. Örneğin çocuk bir problem yaşadığında, o problemi annesi babası çözmeye çalışıyor. Hayatlarıyla ilgili hiçbir kararı çocuk kendisi veremiyor. Ben çocukları ailelerinden kurtarıyorum. Ailelerin kitap almasını bile yasaklamıştım çocuklara. Unutmayın, hayatını planlamayı bilmeyen çocuk, ilerde daha büyük sorunlarla karşılaşacaktır” ifadelerini kullandı.
Söyleşinin sonunda, Düzce Üniversitesine gelerek bilgi ve deneyimlerini öğretmen adayları ile paylaştığı için Ahmet Naç’a, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Kuyumcu Vardar tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!