Ahmet Kuru'nun ceza isyanı!

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Kurunun ceza isyanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 14:53

Doping yaptığı gerekçesiyle 6 ay futboldan men cezası alan Ordusporlu Ahmet Kuru, testlerde çıkan yasaklı maddeyi tedavi amaçlı aldığını belirterek cezaya itiraz edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 'doping yaptığı' gerekçesiyle 6 ay futboldan men cezası verilen Spor Toto 2. Lig takımlarından Orduspor'un futbolcusu Ahmet Kuru, “Hiçbir şekilde performans arttırıcı ilaç kullanmadım. Bu duruma sadece tedavi amaçlı aldığım ilaçlar sebep olmuştur” dedi.

PFDK'nın kararı üzerine bir açıklama yapan Ahmet Kuru, 15 Kasım 2015 tarihinde oynanan Ümraniyespor-Orduspor müsabakasında yapılan test sonucu kendisinden alınan örnekte yasaklı maddeye rastlandığını ancak yapılan incelemeler sonucunda 05 Mayıs 2015 ve 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında tedavi amaçlı aldığı ilaçların buna sebep olduğunun ortaya çıktığını vurguladı. Kuru, şu ifadeleri kullandı:

"TAHKİM KURULU'NA İTİRAZ EDECEĞİM
"Hiçbir şekilde müsabakalarda performansımı artırmak amacıyla ilaç kullanmadım. Sadece tedavi amaçlı olarak ligin bitmiş olduğu tarihte ve hiçbir maçın olmadığı tarihlerde kullanmış olduğum ilaçlar buna sebep vermiştir. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmokoloji uzmanlarının yapmış olduğu incelemede kullanmış olduğum ilacın normalde 2 ay vücutta kalabileceği fakat bazı vücutlarda daha uzun kalabileceği rapor edilmiştir. Zaten PFDK da bu durumu dikkate alarak Dopingle Mücadele Talimatı'nın 39. maddesini de göz önünde bulundurarak indirim sebeplerini uygulamış ve tarafıma 2 yıl yerine 6 ay ceza vermiştir. Ancak hiçbir şekilde müsabakaları etkilemek amaçlı ilaç kullanmadığım için bu cezanın indirilmesi amacıyla TFF Tahkim Kurulu'na da itiraz etmeyi düşünüyorum."

Haberin Devamı

"DOPİNG YAPMAYA İHTİYACIM YOK"
Transferin son dakikalarında bir başka takımdan teklif almasına rağmen mali sıkıntılar içindeki Orduspor'u tercih edip boş mukaveleye imza attığını belirten Ahmet Kuru, "Şu ana kadar Almanya ve Türkiye olmak üzere 3 şampiyonluk yaşadım, 3 takımda Play-Off'a kalma başarısı gösterdim, futbol oynadığım hiçbir takım küme düşmedi. Almanya profesyonel liglerinde ilk defa bir Türk olarak gol kralı olma başarısını gösterdim. Şu ana kadar 380 maçta 120 gol attım ve kariyerimi doping yaparak asla lekelemek istemem. Zaten buna ihtiyacım da yok. Ancak yukarıda ifade ettiğim gibi tedavi amaçlı kullandığım ilaçta bulunan clomifene maddesi bugün yaşadığımız problem ile karşı karşıya kalmama sebep oldu. Bu nedenle çok üzgünüm. İnşallah bu cezanın daha da indirilmesi amacıyla Tahkim Kurulu’na yapacağımız başvuru sonucu verilen ceza da indirim yapılır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hangi futbolcu daha yaşlı?

Süper Lig'de forma giyen birbirinden ünlü oyuncuları ekran başında izleyenler onların  hangi yaşta olduklarını ve emekliliğe ne kadar yaklaştıklarını tahmin etmekte epey zorlanıyor. Biz de bu fırsattan istifade ufak bir test yapalım dedik. Bakalım fotoğraflardaki futbolcuların hangisinin daha yaşlı olduğunu tahmin edebilecek misiniz?

Volkan Demirel mi, Fernando Muslera mı?

 

undefined

Fernandao mu, Cardozo mu?

undefined

undefined

Gökhan Töre mi, Luis Nani mi?

undefined

undefined

Diego Ribas mı, Wesley Sneijder mi?

undefined

undefined

Ryan Donk mu, Atiba mı?

undefined

undefined

Robin van Persie mi, Mario Gomez mi?

undefined

undefined

İsmail Köybaşı mı, Caner Erkin mi?

undefined

undefined

Onur Kıvrak mı, Tolga Zengin mi?

undefined

undefined

Ersan Gülüm mü, Simon Kjaer mi?

undefined

undefined

Muhammet Demir mi, Emre Çolak mı?

undefined

undefined

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!