Ahmet Hakan’a saldıran isimlerden Kamuran Ergin ikinci kez serbest

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Hakan’a saldıran isimlerden Kamuran Ergin ikinci kez serbest
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 18:22

Hürriyet Dünyası yazarı Ahmet Hakan Coşkun’a yönelik saldırıda yer alan isimlerden Kamuran Ergin ile ilgili önceki gün dikkat çekici bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı. Ergin, adli kontrol şartını ihlal ettiği için önceki gün savcılık kararı ile tutuklamaya sevk edildi. Ergin, çıkarıldığı sulh ceza hâkimliği tarafından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Ahmet Hakan’a yönelik saldırıda yer alan isimlerden Kamuran Ergin de, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Ergin’in, her hafta pazartesi ve cuma günleri, bağlı bulunduğu karakola gidip imza atması gerekiyordu.

Ergin geçtiğimiz cuma günü karakola gitmedi. Önceki gün karakola giden Ergin’e karakol görevlileri imza attırmadı. Gerekçe, ‘adli kontrol şartını ihlal’ olarak gösterildi.

AHMET HAKAN'A SALDIRI SORUŞTURMASINDA MAHKEME 1 KİŞİYİ TUTUKLADI, DİĞER ZANLILAR SERBEST


SAVCI TUTUKLAMAYA SEVK ETTİ
Ergin, mevcutlu olarak soruşturmayı yürüten savcıya götürüldü. Dosyaya bakan İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Ergin’i tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliğine sevke etti.

‘HASTAYDIM GİDEMEDİM’
Ergin, avukatı ile birlikte İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgulandı. Ergin, hakimlik ifadesinde, geçtiğimiz cuma günü imza vermemeye gitmemesinin sebebini, ‘aşırı derece rahatsızdım. Bugün (dün) imza vermeye gittim ancak polisler imza attırmadı” dedi. Ergin’in avukatı Mehmet Benan Ülgen de hakimlikte yaptığı savunmada, müvekkilinin zorunlu bir durumdan ötürü imza vermeye gidemediğini söyledi.

Haberin Devamı

Ahmet Hakan’a saldıran isimlerden Kamuran Ergin ikinci kez serbest

AHMET HAKAN'A SALDIRANLAR ORGANİZE SUÇLARA SEVK EDİLDİ

ÖZEL BİR KASITLA YAPTIĞI İSPATLANAMADI
İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, Ergin’in bir kerelik imzaya gitmediğine işaret ederek, ‘imza atmaya gitmemenin özel bir kasıtla yapıldığının evrak üzerinden ispatlanamaması’nı gerekçe göstererek serbest bırakılma kararı verdi.

AHMET HAKAN’A SALDIRANLARI BÖYLE İKNA ETTİLER:


BİR KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Geçtiğimiz 1 Ekim’de, CNN Türk’teki programı sonrası evine gitmek istediği sırada saldırıya uğrayan Ahmet Hakan’a ilişkin soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında Ahmet Şenüler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas, Uğur Adıyaman, Eski Özel Harekat polisi Yahya Kemal Gezer, Soner Arık ve Nezih Özbirinci gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden Şengüler tutuklanırken, Kamuran Ergin ve Uğur Adıyaman adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartı olmadan serbest bırakılmıştı.
dgokce@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!