Ahmet Hakan hedef gösterildi, korunmadı

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Hakan hedef gösterildi, korunmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 06:59

Bazı siyasetçiler ve iktidar yanlısı kalemlerin “Bunlar dayak yememiş”, “İstersek seni sinek gibi ezeriz” şeklindeki tehditlerine maruz kalan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, önceki gece 4 kişinin saldırısına uğradı. Tehditler üzerine yakın koruma isteyen ancak bu talebi 14 Eylül’den bu yana bekletilen Ahmet Hakan’ın burnu ve kaburgası kırıldı. Olayda kiralık araç kullanan saldırganların ikisi yaralama, tehdit gibi suçlardan sabıkalı çıktı.

Haberin Devamı

HÜRRİYET gazetesi yazarı Ahmet Hakan, önceki gece Teşvikiye’deki evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Ahmet Hakan’ın burnunda ve kaburgalarında kırıklar olduğu belirlendi. Otomobil ile Ahmet Hakan’ı Bağcılar’daki Doğan TV Center önünden evine kadar takip edip daha sonra saldıran 4 kişi yakalandı. Saldırganlardan birinin tehdit, diğerinin yaralama, tehdit, yağma ve uyuşturucu bulundurmak suçundan poliste kayıtları olduğu ortaya çıktı.

Ahmet Hakan hedef gösterildi, korunmadı

ARKADAN ÇARPTILAR
Ahmet Hakan, önceki gece CNNTürk’teki ‘Tarafsız Bölge’ programından sonra şoförü Sadi Demir ve koruması Ceyhun Kral’ın bulunduğu otomobiliyle, Doğan TV Center’dan evine gitmek üzere ayrıldı. 00.35’te Teşvikiye’deki evinin önünde, 34 VY 7765 plakalı siyah Toyota marka otomobil, Ahmet Hakan’ın bulunduğu otomobile arkadan çarptı. Otomobilden inen dört saldırgandan biri koruma görevlisine, diğer üçü Ahmet Hakan’a saldırdı. Ahmet Hakan’ı darp eden saldırganlar otomobile binerek kaçtı. Koruması Ceyhun Kral, hemen polisi arayarak kaçan aracın plakasını verdi. Ahmet Hakan ve koruması Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Ahmet Hakan hedef gösterildi, korunmadı

Tomografisi çekilen Ahmet Hakan’ın burnunda ve kaburgasında kırıklar tespit edildi. Ahmet Hakan’ın hastanede yatarken, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin aracılığıyla yolladığı “Yılmayacağız, korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürüyeceğiz” mesajı binlerce kez paylaşıldı. Yabancı ajanslar haberi duyururken, 6-8 Eylül’de Hürriyet binasına yapılan taşlı-sopalı saldırıyı ve hem Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’e hem Ahmet Hakan’a yönelik tehditleri hatırlattı. Ahmet Hakan, sabah 04.00’te hastaneden taburcu edildi.

Ahmet Hakan hedef gösterildi, korunmadı

Haberin Devamı

ARAÇ GÜVENLİK KAMERASINDA
Saldırganların kullandığı kiralık otomobilin görüntüsü, saldırıdan bir süre önce keşif yaparken ve kapı önünde beklerken Doğan TV Center’ın güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde Ahmet Hakan aracıyla Doğan TV Center’dan ayrılıyor. Hemen ardından saldırıya karıştığı belirtilen 34 VY 7765 plakalı araç görüntüye giriyor. Kiralık aracın Ahmet Hakan’ın çıkışından önce de Doğan TV Center önünden geçtiği ve bir süre beklediği belirlendi. Plakadan yola çıkan Asayiş Şube ekipleri saldırganların Fatih ve Bayrampaşa’daki adreslerini saptadı. Polis, saldırıya karıştıkları belirlenen Uğur Adıyaman (29), Ahmet Güler (37), Kamuran Ergin (29) ve Fuat Elmas’ı (32) gözaltına aldı. Saldırıda kullandıkları aracın Uğur Adıyaman’ın kiralama şirketi sahibi ağabeyine ait olduğu belirlendi. Uğur Adıyaman hakkında tehdit suçundan 6, Kamuran Ergin hakkında ise yaralama, yağma, tehdit ve uyuşturucu suçundan 7 dava açıldığı ortaya çıktı.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmanın daha kapsamlı bir şekilde yapılması için ek gözetim süresi verdi. Zanlılar Asayiş Şube’den Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün de araştırma yürüttüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

MESAJ: YILMAK YOK YOLA DEVAM
Ahmet Hakan’ı aralarında Hasan Cemal ve Cüneyt Özdemir’in de aralarında bulunduğu çok sayıda meslektaşı ziyaret etti. Hasan Cemal çıkışta Ahmet Hakan’ın “Yılmak yok, yola devam” mesajını paylaştı, “Ağrıları var. Burnundan dolayı muhtemelen yarın ameliyat olacak” dedi.

Bir anda inip saldırdılar

Ahmet Hakan’ın şoförü Sadi Demir saldırıyı, “Aracı park etmek isterken arkadan hafif bir çarpma oldu. Eve geldiğimiz için zaten inmek üzereydik. Hepimiz aşağı indik. Arkadaki araçtan 4 kişi indi. Hiçbir şey söylemeden direkt saldırdılar” diye anlattı. Saldırganlar ise trafik nedeniyle tartıştıklarını öne sürdü. Ancak bu iddia, Doğan TV Center önünde görüldükleri kamera kayıtlarıyla çürütüldü. Şüphelilerin olay gecesi o bölgeye bir arkadaşlarını almaya gittiklerini söyledikleri öğrenildi. Saldırganlardan Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman’ın özel güvenlik şirketlerinde çalıştığı belirtildi. Kamuran Ergin’in yakınlarına ait tekstil şirketinde çalıştığı, Elmas ve Adıyaman’la eğlence yerleri ile şahıslara koruma yaptığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Ahmet Hakan hedef gösterildi, korunmadı
Ahmet Hakan'a saldıranlar Organize Suçlara sevk edildi

Ahmet Hakan hedef gösterildi, korunmadı
Ahmet Hakan’a saldırının arkasından güvenlik skandalı çıktı


Saldırganlardan ikisi AK Parti üyesi mi?

HÜRRİYET Yazarı Ahmet Hakan’a saldıran 4 kişiden Fuat Elmas ile Uğur Adıyaman’ın AK Parti üyesi olduğu iddia edildi. Gün boyunca haberlere yansıyan bu iddialarla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’a “İddialar doğru mu araştırın. Doğruysa gereğini yapın” talimatı verdi. Saldırgan Fuat Elmas’ın 2007’de AK Parti Fatih İlçe Teşkilatı’na; diğer saldırgan Uğur Adıyaman’ın da 2010’da yine AK Parti Fatih İlçe Teşkilatı’na kayıt oldukları ve halen aktif üye olarak göründükleri iddia edildi.


ATAŞ: ÜYEMİZ Mİ ARAŞTIRIYORUZ
AK Parti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, iddiaları Hürriyet’e değerlendirirken, “Haksız yere yapılan her türlü şiddeti, darbı kınıyorum. AK Parti’nin 10 milyona yakın üyesi var. Tek tek kontrol etmek mümkün değil. Davranışlarını kontrol etmesi mümkün değil. Böyle hareketler hoş değil. Kınıyorum. Ama net ispat edildi mi bilgim yok. Böyle bir durumda konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Tespit edilirse olayın gerçekliği, partimizin yetkili kurulları gerekli görüşmeleri yapar. Karar verir. Bir-iki kişinin yaptığı üzerinden koca bir camiayı suçlamak doğru değil. Biz şiddete karşıyız. Haksız, hukuksuz her türlü davranışı kınıyor ve lânetliyoruz” dedi. (ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!