Ahmet Davutoğlu: Meydanı boş bırakmayız

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Davutoğlu: Meydanı boş bırakmayız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 21:36

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, terör eylemlerinin ardından partilerin mitinglerini iptal etmelerine karşı “Keşke meydanlardan çekilmeselerdi” dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, “Teröre karşı birlik ve kardeşlik” sloganıyla Bursa Gökdere Meydanı’ndaki konuşmasının büyük bölümünü terör saldırılarına ayırarak özetle şunları söyledi:

“Teröristler günlük hayatımızın ritmini değiştirmeye, bizi korkutmaya, yıldırmaya çalışıyorlar. Bütün bu yıldırma çabalarına karşı biz hayatımızın, milletimizin, vatanımızın geleceği konusunda kimseye söz hakkı vermeyeceğiz. Günlük yaşamımızı olduğu gibi sürdürecek, teröristleri hiçbir zaman sevindirmeyeceğiz. Keşke diğer partiler de meydandan çekilmeseler, çalışmalarını sürdürebilselerdi. Türkiye’de birtakım tuzaklarla olağanüstü şartlar varmış intibaını vermek isteyenlere karşı her gün hep beraber günlük hayatımıza devam edecek, seçime kadar da inşallah gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz. Bu ülkenin istikrarını bozmaya çalışanlara ne bu meydanı, ne de vatan sathında herhangi bir meydanı boş bırakacağız. Kimse bu kandan siyaset devşirmeye, insanların acısından siyasi rant çıkarmaya kalkışmasın. Bugün vicdanlı, erdemli ve insan olma, ortak acıya sahip çıkma günüdür. Eti tırnaktan ayıramazlar. Türk’ü Kürt’ten, Kürt’ü Türk’ten, Sünni’yi Alevi’den, Alevi’yi Sünni’den ayıramadılar, ayıramayacaklar.

Haberin Devamı

Ahmet Davutoğlu: Meydanı boş bırakmayız

TERÖRE DESTEK VEREN YÖNETİMLER VAR
Terör örgütleri sivil kalabalıkları hedef alarak etkilerini arttırmaya çalışıyor. Biz uzun yıllardır terörle mücadele eden bir ülke olarak, dünyanın her yerindeki teröre karşı çıkıyoruz. Acı bir gerçek ki işine geldiğinde teröre karşı çıkan, kendi menfaatleri doğrultusunda teröre destek veren yönetimler var. Terörist saldırıların arkasında da bölge üzerinde hesabı olan bir takım güçlerin himayesi ve desteği var.
Türkiye’nin içinden de terörü destekleyenler var. Bu pisliği bu cinayetleri devlete, hükümete, bu ülkenin güvenlik güçlerine bulaştırmaya çalışanlar var. Milletin birliğini beraberliğini katletmek isteyen kim olursa olsun, ona karşı duracağız. Daha ortada hiçbir delil yokken yüreğimiz o yaralılarla, o hayatını kaybedenlerle çarpıyor iken ‘katil devlet’ diye devleti suçlayan, milletin bir kesimini diğerine karşı tahrik etmek isteyenlere de bu millet cevabını verir.”

Haberin Devamı


SLOGANLARA YANIT
Başbakan Davutoğlu’nun konuşması sırasında alandan sık sık “Hain PKK”, “Hain Demirtaş”, “Kahrolsun PKK” sloganları atıldı ve tekbir getirildi. Davutoğlu, “Kahrolsun PKK” sloganlarına karşılık, “PKK kahrolsun, DEAŞ, DHKP-C, MLKP hepsi kahrolsun. Her türlü terör odağını lanetliyoruz” sözleriyle karşılık verdi. Davutoğlu, “Meclis’te terörist istemiyoruz” şeklinde atılan sloganlara ise, “O zaman Bursalılar çok çalışacaksınız, 1 Kasım’a kadar çok çalışacaksınız. 1 Kasım’da siz karar vereceksiniz” karşılığını verdi.

Ahmet Davutoğlu: Meydanı boş bırakmayız

CAMİDE TOKALAŞMA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa mitingi öncesi cuma namazını kılmak için Ulucami’ye gitti. Geniş güvenlik önlemleri altında camiye giren Başbakan Davutoğlu, hutbeyi vatandaşların arasında dinledikten sonra namaz için kendisine ayrılan mahfile geçti. Polis cami içinde de önlem aldı. Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay hutbede terör olaylarında ölenler için dua edip, birlik mesajı verdi. Namaz sonrası Davutoğlu, kendisine eşlik eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’yla birlikte cemaatle tokalaştı. Bu arada Davutoğlu, miting alanında da AK Parti Bursa tanıtımında rol alan Hidayet-Mehmet Gültekin çiftini sahneye çağırıp ellerini öptü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!