Ahmet Çakar: "Noel Baba adam değildir"

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Çakar: Noel Baba adam değildir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 10:13

Ahmet Çakar, Beyaz TV’de yayınlanan Derin Futbol’da bu sefer ‘Noel Baba’yı hedef tahtasına oturttu. Futbol yorumcusu olarak bilinen Çakar, "Noel Baba adam değildir. Bu Hristiyan dininin vahşi kapitalizme alet olmasını temin eden adam budur" dedi.

Haberin Devamı

Noel Baba’yı hiç sevmediğini anlatan Çakar, “Madrabazın tekidir. Adam olsa bacadan girmez. Bu Hrıstiyan dininin vahşi kapitalizme alet olmasını temin eden adam budur. Bir defa adam olsa kapıdan girer, niye bacadan giriyor? Noel baba sahtekarın önde gidenidir. Kapitalistler indirsin diye bir adam bulmuşlar. Hristiyanlık dini vahşi kapitalizme alet ediliyor, yani aynen İlhan Cavcav…Psikolojik olarak Noel Baba’nın sapık olduğunu düşünüyorum. Bu işleri sevmem. Noel Baba’yı sevmem, seveni de sevmem” diye konuştu.

Derin Futbol’da bu konu neredeyse 20 dakika işlendi.

Noel Baba kimdir?

Yasayan bir efsane olan Noel Baba (ayrica Aziz Nikola, Santa Claus, Saint Nicolas, Saint Nick, Father Christmas, Kris Kringle veya Santy olarak da bilinir),
aslında gerçekten yasamış birisidir.

Haberin Devamı

M.S. 245 yılında zengin bir ailenin oğlu olarak Antalya’ya bağlı Patara’da (Bugünkü Demre) dünyaya gelmiştir. Dini eğitim alıp rahip olduktan sonra hayatını çocuklara ve denizcilere adamıştır. Hatta yasadığı donemde denizcilerin kurtarıcısı olarak da ünlenmiştir. Babasından kalan bütün mirası yârdim islerine harcamış, ancak bunu yaparken kimliğini hep sakla mistir. Özellikle İsa’nın doğum yıldönümü olan 25 Aralık’ta, yaşadığı Demre deki fakir olan kişilerin kapılarının önüne gizlice altın, oyuncaklar ve çerez bırakmış ve bu olay uzun sure halk tarafından anlaşılamamıştır. Sonunda hayali bir kahramana dönüşen Noel Baba bu yardımlarına devam ettiği bir sene gece bekçisi tarafından fark edilir.

Şüphelenen bekçi Noel Babayı yakalar ve başlığını çıkarınca, Aziz Nikolas olduğunu görür. Elindeki çuvalda da altınlar oyuncaklar, ve çerezler bulunduğunu görünce hediyelerin sahibinin Aziz Nikolas olduğu ortaya çıkar bu tarihten sonra herkes onu Noel Baba olarak tanımlamıştır.

İyilik severliği ve bilgeliği ile tanınan Noel Baba M.S 343 yılının 6 Aralık günü vefat etmiştir. Mezarı Demre de olan Noel Babanın mezarının yanında ayrıca onun adi verilen bir de kilise inşa edilmiştir. M.S. 5. yüzyıldan sonra Noel Baba’nın mezarı Hristiyanlar tarafından her sene ziyaret edilmiştir. Ancak bunu gören İtalyan tüccarlar 1087 yılında mezardan Noel Baba’nın kemiklerinin bir kısmını çalarak Bari'ye götürmüş ve yaptıkları bazilikaya gömmüşlerdir, onun olduğu sanılan geride kalmış bir kısım kemik ise bugün Antalya Müzesi’nde saklanmaktadır.

Haberin Devamı

Ahmet Çakar: Noel Baba adam değildir

NOEL BABANIN DİGER ÜLKELERDEKİ İSİMLERİ

Avustralya: Christkind
Belcika: Sinterklaas
Kanada: Santa Claus
Cek Cumhuriyet: Svaty Mikuláš
Danimarka: Julemanden
Estonya: Jõuluvana
Finlanda: Joulupukki
Fransa: Le Père Noël
Almanya: Weihnachtsmann
Macaristan: Mikulás ("Nicholas");
Italya: Babbo Natale
Holanda: Sinterklaas
Norvec: Julenissen
Polonya: Swiety Mikolaj / Mikolaj ("Saint Nicholas"); Gwiazdor in some regions
Portekiz: Pai Natal ("Father Christmas")
Romanya: Moş Craciun ("Father Christmas"); Moş Niculae ("Father Nicholas")
Rusya: ??? ????? (Ded Moroz, "Grandfather Frost)
Ispanya: Los Reyes Magos ("The Three Kings"; "Magi")
Isvec: Jultomten
Isvicre: Christkind
Ingiltere: Father Christmas; Santa Claus
Amerika: Santa Claus; Kris Kringle; Saint Nicholas

BAKMADAN GEÇME!