Ahmet Aykanat, politik karikatür yarışmasında dünya birincisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Aykanat, politik karikatür yarışmasında dünya birincisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2007 00:00

Türk karikatürist Ahmet Aykanat (57), Birleşmiş Milletler’in desteklediği politik karikatür yarışmasında dünya birinciliğini kazandı. Yarışmada Brezilya’dan Dalcio Machado ikinci ve Hindistan’dan Rashtra Deepika da üçüncü oldu.

"Uluslararası 27’nci Aydın Doğan Karikatür Yarışması"nda da başarı ödülü sahibi olan karikatürist Aykanat’a "Suç ve Ceza" adlı eseri birincilik ödülünü getirdi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’ın da onur konuğu olarak hazır bulunacağı törenle 10 bin dolar tutarındaki birincilik ödülünü alacak olan Aykanat, uluslararası 36, ulusal 11 olmak üzere toplam 47 ödül sahibi.

Orta öğrenimini Alaşehir ve Salihli’de, yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde tamamlayan Aykanat, Bursa’da felsefe öğretmenliği yaptı. Bursa Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Aykanat, Kıbrıs, İtalya, Hollanda ve Güney Kore’de kişisel karikatür sergileri açtı. Başarılı karükatürist, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde karikatür dersi için program oluşturdu. Aykanat’ın karikatürleri günlük gazetelerde de yayınlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!