Ahmet Albayrak´ın evinde arama yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Albayrak´ın evinde arama yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 14:21

YENİ Şafak Gazetesi sahibi Ahmet Albayrak, Bursa´nın Karacabey İlçesi´ndeki kum yolsuzluğu operasyonuyla ilgili, jandarma tarafından Üsküdar´daki evinde arama yapıldı. Albayrak holdingin avukatı, Ahmet Albayrak'ın gözaltına alınmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Bursa Jandarma Komutanlığı´ndan gelen ekip, Üsküdar Altunizade´deki Hilal Konutları´nda bulunan Ahmet Albayrak´ın evinde arama yaptı. Ahmet Albayrak´ın bir iş için Ankara´da bulunduğu öğrenilirken, en kısa sürede Bursa´ya gidip ifade vereceği ileri sürüldü.

ALBAYRAK GÖZALTINA ALINMADI

Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'ın avukatı Ömer Cerrah, müvekkilinin gözaltına alınmasının söz konusu olmadığını bildirdi.
Cerrah, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında “Ahmet Albayrak'ın gözaltına alındığı”na dair haberler yayımlandığını ifade ederek, “bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını” kaydetti.
Bursa Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul'da düzenlenen bir operasyonla bazı kişilerin jandarma tarafından gözaltına alındığını belirten Cerrah, gözaltına alınanlar arasında Albayrak Holding çalışanlarından sadece bir kişinin bulunduğunu ifade etti.
Cerrah, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Grubumuz faaliyetleriyle ilgisi bulunmayan bu soruşturma kapsamında müvekkilimiz Sayın Ahmet Albayrak'ın evine de gelinmiş, ancak müvekkilimiz evde olmadığı için herhangi bir işlem yapılmamıştır. Sayın Albayrak'ın gözaltına alınması söz konusu değildir. Soruşturmanın müvekkilimizle ilişkilendirilmesinin maksatlı olmadığını umuyoruz. Gerekli olduğu hallerde kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yeni Şafak Gazetesi sahibi Ahmet Albayrak´ın jandarma tarafından evinin arandığı olayın, Bursa'da devam eden İl Özel İdaresi'nde kum ocaklarına rüşvetle usulsüz olarak ruhsat verilmesi operasyonuyla ilgili olduğu ileri sürüldü. Geçen haziran ayında kum ocaklarına rüşvet karşılığı usulsüz ruhsat verildiği iddiasıyla 7 kişi jandarma tarafından gözaltına alınmış, bunlardan Gelirler Müdürü F.A. ile bir kişi daha tutuklanırken, 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılanlar arasında bulunan Devlet Bakanı Faruk Çelik´in akrabası olan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ayla Yenidünya da bulunuyor.

Haberin Devamı

Son operasyonda ise Bursa İl Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel, İl Özel İdaresi Çevre Sağlığı Daire Başkanı Yaşar Dursunay, İl Özel İdaresi Ruhsat Şube Müdürü Aslıhan Sevil ve iki mühendisin de aralarında bulunduğu 25 kişi jandarma tarafından gözaltına aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!