Ahlat'tan Almanya'ya tepki

Güncelleme Tarihi:

Ahlattan Almanyaya tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 11:56

Ahlat'tan Almanya'ya tepki

Haberin Devamı

Halil ÜLKER/AHLAT (Bitlis), (DHA) - ALMANYA'nın 1915 olaylarını 'sözde Ermeni soykırımı' olarak niteleyen tasarıyı kabul etmesine, Bitlis'in Ahlat İlçesi'nden tepki gösterildi.
Ahlat İlçesi'nde Keçe Külahlılar Atlı İlim Kültür Derneği Ahlat Aksakallılar Şubesi törenle hizmete açıldı. Törene Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban ile vatandaşların katıldığı törende renkli sahneler yaşandı. Ancak törene sözde Ermeni soykırım tasarısını kabul erden Almanya'ya gösterilen tepkiler damgasını vurdu. Törende açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mümtaz Çoban yaptı. Soykırımın Almanya'nın işi olduğunu belirten Çoban, "Bu milletin içinden Hitler denen bir alçak çıkmamış. Zulmün failleri onlardır. Soykırımı ancak onlar yapar. Bir asırdır sözde bizimle müttefik durumuna giren Almanları nefretle kınıyoruz. Almanlar komşularına zulmedecek kadar zalimdir. Türkiye’deki teröristlerin elinde sizin silahlarınız var. Tüm zulmü siz uyguluyorsunuz. Hangi zalimlikten, hangi soykırımdan bahsediyorsunuz" dedi.
YÜZLERCE TOPLU MEZAR VAR
Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, siyasi hareketlerle, meclis kararlarıyla bir gerçeğin değiştirilemeyeceğini belirterek, "Gerçekler ortada. Memleketimizde Ermeniler tarafından katledilmiş masumlarla dolu yüzlerce toplu mezar var. Ermeni tezleri elbette ki yalan. Doğrunun her zaman ortaya çıkmak gibi bir adeti vardır. Bu doğruların hepsi ortaya çıkacaktır" dedi.
Açılışın ardından Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı Çoban ata binerek poz verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!