Ahlat'ta kanserde farkındalık etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Ahlatta kanserde farkındalık etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 10:33

Ahlat'ta kanserde farkındalık etkinliği

Haberin Devamı

Halil ÜLKER / AHLAT(Bitlis), (DHA) -BİTLİS'in Ahlat İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, kanser türevleri, mevsimsel hastalıklar ve antibiyotik kullanımı hakkında vatandaşlara bilgilendirildi.

Ahlat Toplum Sağlığı Merkezi ilçede mobil araç ve açtığı stantla vatandaşları kanser türevleri, mevsimsel hastalıklar ve antibiyotik kullanımı hakkında bilgilendirdi. Ahlat Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli Doktor İbrahim Ayberk Aktaş, kanserde farkındalığı artırmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Doktor Aktaş, "Halkımızı bilinçlendirerek tanısı erken koyulabilen kanser türevleri ile alakalı farkındalık oluşturmak istiyoruz. Halkımıza kanser konusunda nasıl erken tanı konulabilir, kendilerini nasıl kontrol ettirebilirler gibi konularda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Hazır standımızı açmışken gençlerimize sigarayı bırakma etkinlikleri, mevsimsel grip gibi rahatsızlıklar hakkında da bilgi veriyoruz" dedi.



Ahlat’ta ilk defa böyle bir etkinlik yapıldığını belirten Dr. Aktaş belirli aralıklarla bu tip etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!