Ahlat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Ahlat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 10:18

Ahlat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü

Haberin Devamı

Halil ÜLKER/AHLAT (Bitlis), (DHA) - BİTLİS’in Ahlat İlçesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Ulu Camide kılınan yatsı namazının ardından bir araya gelen vatandaşlar, yukarı çarşıya kadar ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüdü. Tekbir getirip slogan atan vatandaşlar buradan da çarşı meydanına geldi. Günün anlam ve öneminin belirtildiği şiirin ardından Kuran okunup dua edildi.

Yapılan duanın ardından Ak Parti Ahlat ilçe Başkanı Oğuz Atılgan ve İl Genel Meclis Üyesi Erhan Akarsu birer konuşma yaptılar. Daha sonra konuşan Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, "Düşman bu sefer ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin içine sızdı. Oradan birilerini buldu. Oraları lekelemek gibi bir ahlaksızlığa kalktı. Ama millet ordu oldu. 15 Temmuz’un zaferinin sebebi bu millettir. Bu milleti kutluyorum" dedi.

  Ardından konuşan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, herkesin 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü kutlayarak, "FETÖ'nün isimlerine bakın. Koza diyorlar hakikaten koza gibi 40 yıl boyunca ördüler. İçinden kelebek değil yarasa çıktı. Bunların sızıntı diye bir dergisi vardı. Hakikaten devlete sızdılar, TSK ve Emniyet güçlerimizin içine sızdılar. Bu milletin çocuklarını kandırdılar. Bu millete karşı kurşun sıktırdılar. Zaman diye bir gazeteleri vardı. Hep o zamanı beklediler. Zamanı geldiği zaman bunlar tuzak kurdular ya ‘Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır’ bu tuzağı aldı ve bunların başına geçirdi. Ne sayesinde bu millet sayesinde. Allah bu millet için fedakârlık gösteren başta canlarını teslim eden şehitlerimize rahmet etsin” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program slayt ve video sunumları ile devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!