Ahlat’ta "Ehliyet" Duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Ahlat’ta Ehliyet Duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 13:30

Bitlis’in Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü, sürücü belgelerinde yapılan düzenlemeyle birlikte ehliyet değiştirme işlemi için son tarihin 31 Aralık 2020 olduğunu duyurdu.
Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "1 Ocak 2016 tarihinden itibaren sürücü belgesi değiştirme işlemlerine başlanmıştır. Ehliyet değiştirme işleminde son tarih 31 Aralık 2020 tarihidir. Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce vatandaşların ehliyet müracaatlarında hizmet kalitesinin artırılması için online randevu sistemine geçilmiştir. Sürücü belgesi işlemleri için www.surucurandevu.egm.gov.tr. adresinden randevu alınarak müracaat edilebilecektir" diye ifade edildi.
Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğünce verilen bilgide, eski tip sürücü belgesinin değiştirilmesi için; eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, pasaport veya avukatlık kimliği, sürücü sağlık raporu, 13 TL değerli kağıt bedeli Halk Bankası veya vergi dairesine, 2 TL vakıf payı sadece Ahlat ilçesi için Halk Bankası’na yatırıldığına dair makbuz alınacak, 2 adet fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik vesikalık fotoğraf) ve kan grubunu belirtir belgenin gerekli olduğu belirtildi.
Öte yandan, vatandaşların bu bilgiler dışında; ehliyet değiştirmek için raporu almak zorlaşacak, ücretli hale gelecek, kurs ve sınav sistemi gelecek gibi bilgilerin tamamen gerçek dışı olduğunun altını çizen Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü, internetten sıra alınarak 31 Aralık 2020 tarihine kadar vatandaşların ehliyetlerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!