Ahlat Kaymakamı Tekbyıkoğlu'ndan çiftçilere ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Ahlat Kaymakamı Tekbyıkoğlundan çiftçilere ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 12:31

Ahlat Kaymakamı Tekbyıkoğlu'ndan çiftçilere ziyaret

Haberin Devamı

Halil ÜLKER / AHLAT(Bitlis), (DHA)-BİTLİS'in Ahlat İlçesi Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, Saki Gültepe’ye ait elma bahçesini ziyaret etti.

Toplamda 70 dekarlık alanda meyvecilik yapan Saki Gültepe’nin, hasat olgunluğuna gelen 30 dekarlık elma bahçesi gezen Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, golden,  red chief, fuji, granny smith, pink lady çeşitleriyle kurulu olan bahçede incelemede bulundular. Yetiştirilen çeşitlerin çok kaliteli, albenisi olan ve piyasada tutulan çeşitler olduğunu belirten Kaymakam Tekbıyıkoğlu, meyveciliğin bölge tarımının geleceği açısından önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, bu tür meyve bahçelerinin gezilip görülmesi açısından önemli olduğunu söyledi.



Üretici Saki Gültepe ise alternatif ürün olarak goji berry (kurt üzümü) ve barbunya üretimi de yaptığını belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yapılan ziyaretin ardından Kaymakam Tekbıyıkoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Keskin’e bu tür meyve bahçelerine çiftçi gezilerinin düzenlenmesi talimatını vererek, üreticiye ait bahçeden ayrıldı.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!