Ahıska Türkü 35 aile Ukrayna'dan Erzincan'na geldi

Güncelleme Tarihi:

Ahıska Türkü 35 aile Ukraynadan Erzincanna geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 23:29

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilecek Ahıska Türkleri'nin ikinci kafilesi Erzincan'a geldi

Haberin Devamı

ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilecek Ahıska Türkleri'nin ikinci kafilesi Erzincan'a geldi.

Ukrayna'dan Erzincan'ın Üzümlü ilçesine 25 Aralık 2015'te getirilen 439 kişilik 116 aileden oluşan ilk kafilenin ardından 177 kişilik 35 Ahıska Türkü aile Ukrayna’nın doğusundaki Slavyansk şehrinden alınan Ahıska Türkü aileler, Harkov’dan Türk Hava Yollarına (THY) ait bir uçak ile Erzincan'a getirildi.

Erzincan Havalimanı'nda Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Emniyet Müdürü Doğan İnci, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut bazı kurum müdürleri tarafından çiçeklerle karşılanan aileler, gümrük işlemlerinin ardından aprona alındı.

Haberin Devamı

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, burada yaptığı konuşmada, ilk kafilenin 25 aralık 2015 tarihinde geldiğini söyleyerek, "Slavyansk bölgesi var savaşa en yakın bölge, bu gelen 35 aile 177 kişi Slavyansk bölgesinden bu gün saat 16.30 itibarıyla hareket etti ve Erzincan'a geldik. İkinci etap bu şekilde tamamlandı, inşallah bundan sonraki grubu 1 nisan üzerinden 160 aile olarak getireceğiz" dedi.

Ahıska Türkü Asya İzaharova ise insanın vatanına kavuşmasının güzel bir duygu oldunu belirterek, "Çok mutluyuz her şey için çok teşekkür ederiz Türkiye'ye. İnşallah en kısa zamanda oradaki bütün Ahıskalılar buraya gelir, kendi vatanlarına kavuşurlar" diye konuştu.

"Ne Mutlu Türk'üm" diyerek sözlerine başlayan Ferhat Hatemov da "Allah'a şükür, çok gurur duyuyorum bugün başımızda var bizim sultanımız, paşamız Recep Tayyip Erdoğan. Tabii özlem çekiyorduk. Ancak haberlerde görebiliyorduk Türkiye'yi ama Allah'a şükür o günler bitti. Yeni sayfadan başladık yaşamaya inşallah her şey güzel olur Türkiye'de."

Aileler TOKİ tarafından Üzümlü ilçesinde yaptırılan konutlara yerleştirilmek üzere Erzincan Havalimanı'ndan otobüslerle götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!