Ahır yangınında 29 büyükbaş hayvan telef oldu

Güncelleme Tarihi:

Ahır yangınında 29 büyükbaş hayvan telef oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 13:34

Ahır yangınında 29 büyükbaş hayvan telef oldu

Haberin Devamı

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) - SİVAS merkeze bağlı Günören köyünde bir ahır ve samanlıkta çıkan yangında 29 büyükbaş hayvan telef oldu.
Yangın gece yarısı saat 01.00 sıralarında merkeze 17 kilometre mesafedeki Günören köyünde meydana geldi. Köyde oturan 68 yaşındaki Turan Baş ve oğlu Dursun Baş'a ait bir samanlık ve bir ahırda ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler kısa sürede ahırı ve samanlığı sardı. Yükselen alevleri gören ev halkı, köy sakinlerinin de desteği ile kendi imkanlarıyla yangına müdahale etti. Köy sakinlerinin seferber olduğu yangında alevler yükselmeye devam ederken, durum itfaiyeye bildirildi. Bu sırada ahır içerisinde hayvanlarını kurtarmaya çalışan Turan Baş dumandan etkilendi. Baş, olay yerine gelen ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiye ekipleri kent merkezinden olay yerine gelene kadar ahır ve samanlık tamamen kül oldu. Soğutma çalışmalarının yapıldığı samanlık ve ahırda bulunan 31 büyükbaş havyandan 29'u telef oldu. Sahiplerince kurtarılan 2 hayvan ise komşu ahırlarına konuldu. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sırasında Turan Baş'ın eşi Esma Baş, gelini Hatice Baş ve 10 yaşındaki torunları Muhammed Ali Baş gözyaşlarını tutamadı.
"YAKLAŞIK 300 BİN TL ZARAR VAR"
Yangının uyudukları sırada çıktığını söyleyen Turan Baş'ın torunu Ömer Faruk Baş, "İçeriye saman atmıştık. Elektrik kontağından çıktığı söyleniyor ama netleşmedi. Biz evde uyuyorduk. Yangını bize komşular haber verdi. Biz ne yapacağımızı şaşırdık. İtfaiyeyi aradık onlar da gelene kadar iş işten geçmişti. Dedem hayvanları kurtarabilmek için içeri girdi, dumandan zehirlendi. Hayvanları kurban bayramı için besliyorduk. Yetkilerden yardım istiyoruz" dedi. Turan Baş'ın diğer bir torunu Mustafa Öztürk ise, "Dün gece çıkan yangında 29 hayvanımız telef oldu. İtfaiyenin geç gelmesi nedeniyle yangın büyüdü ve kontrol altına alınamadı. Yetkilerden yardım bekliyoruz. Şu an yaklaşık 200-300 bin lira zararımız var" ifadelerini kullandı.
Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!