Ahilik kültürünü yaşatan gazete bayiinin çay ikramı işçileri mutlu etti

Güncelleme Tarihi:

Ahilik kültürünü yaşatan gazete bayiinin çay ikramı işçileri mutlu etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 10:10

Ahilik kültürünü yaşatan gazete bayiinin çay ikramı işçileri mutlu etti

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN, (Ankara) (DHA)- KAHRAMANKAZAN İlçesinde caddelere asfalt çalışması yapan işçilere ilçenin gazete bayii Ali Uzun tarafından yapılan çay ikramı işçileri mutlu etti. Uzun, “Esnafın yardımlaşma anlayışı olan Ahilik kültürünü yaşatmaya çalışıyorum” dedi.
Kahramankazan İlçesi'nde gazete satış bayisi Ali Uzun iş yerinde demlediği çayı Gazi Mustafa Kemal Caddesi Caddesi’ndeki TEDAŞ tarafından elektrik hatlarının yer altına alınmasının ardından kazılan bölgelere asfalt çalışması yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi işçilerine ikram etti. Bu ikrama şaşıran işçilerin mutluluğu yüzlerinden okundu. Uzun, esnaf kültürünü yaşatmaya çalıştığını belirterek, “Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu manada işçinin, üretenin, namuslu kazanç sağlayanın her zaman yardımcısı olmalıyız” dedi.
RAMAZAN’DA DA KİMSEYİ BOŞ ÇEVİRMEZ
Ali Uzun, ilçede Ramazan ayının bazı günlerinde çevresinde bulunan dükkan sahiplerini de organize ederek aralarında topladıkları paralarla kaldırımda iftar sofrası kurmasıyla da tanınıyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!