Ahi Evran’ın şehrine yakışan fakülteye YÖK’ten onay

Güncelleme Tarihi:

Ahi Evran’ın şehrine yakışan fakülteye YÖK’ten onay
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 10:31

Ahi Evran’ın şehrine yakışan fakülteye YÖK’ten onay

Haberin Devamı

Salih GÜNER/ KIRŞEHİR (DHA)-Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun girişimleri sonucunda 8 Nisan 2016 tarihinde kurulan İslami İlimler Fakültesi, 2018-2019 akademik yılı güz döneminde 80 öğrenci ile eğitim öğretime başlıyor.

n Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu kez de şehrin yıllardan beri beklentisi olan İslami İlimler Fakültesine öğrenci alımının onaylanmasını tüm Ahi Evran Üniversiteliler ve Kırşehirliler ile paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

REKTÖR KARAKAYA: “İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ AHİ EVRAN’IN ŞEHRİNE ÇOK YAKIŞTI”

İslami İlimler Fakültesine öğrenci alımının onaylanması ile ilgili bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini kısa süre içerisinde Türkiye’nin en kaliteli üniversiteleri arasına getirdiklerini söyledi. Rektör Karakaya, yaptıkları çalışmalar ile üniversiteyi üç yıl içerisinde hem akademik hem de fiziki anlamda ülkede söz sahibi bir üniversite haline getirdiklerine dikkat çekerek, İslami İlimler Fakültesini de açarak Ahi Evran’ın adına ve şehrine yakışan bir yeniliği de hayata geçirdiklerinin müjdesini verdi.

“ŞEHRİN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin;  yönetimi, akademik- idari personeli ve öğrenciyle birlikte şehir ile iç içe olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Geldiğimiz günden bu yana şehrin beklentilerini göz önünde bulundurarak hareket ettik ve şimdi ekmiş olduğumuz bu tohumları biçiyoruz. Ne mutlu ki İslami İlimler Fakültesini de açmak ve öğrenci almak bize nasip oldu. Şehrimizin ve Üniversitemizin beklentisi olan İslami İlimler Fakültesi hayırlı uğurlu olsun.”

Rektör Karakaya konuşmasının sonunda, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde çalışmaların yoğun ve hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek ilerleyen günlerde yeni bölüm ve yeni programlarında müjdesini vereceğini açıklayarak bu süreçlerde kendisine destek veren çalışma arkadaşlarına ve Yükseköğretim Kuruluna teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!