Ahi Esnafı Bahamettin Öztürk’e güven verdi

Güncelleme Tarihi:

Ahi Esnafı Bahamettin Öztürk’e güven verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 12:16

Ahi Esnafı Bahamettin Öztürk’e güven verdi

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)-Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Olağan Genel Kurulu çarşamba günü yapıldı ve Bahamettin Öztürk, 4. kez başkan seçildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda yapılan Genel Kurul'da Bahamettin Öztürk ve Mehmet Tekin başkanlık için yarıştı. Yapılan seçimde Bahamettin Öztürk, oy kullanan delegelerin 92'sinin desteğini alarak güven tazeledi, rakibi Tekin ise 39 oyda kaldı. Genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Faaliyet raporunun okunması, 2014 yılı ile 2017 yılı arasındaki gelir gider tablosunun okunmasının ardından Esnaf Odaları Birliği’nde 3 dönemdir başkanlık görevini yürüten Bahamettin Öztürk ile Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin, Esnaf Odaları Birliği başkanlığı için aday olduklarını açıkladılar ve birer konuşma yaptılar.

Bahamettin Öztürk, "2005 yılından bu yana Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyesi arkadaşlarım ile birlikte, ben değil biz anlayışı çerçevesinde büyük bir özveri ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ben ve ekibim uzun yıllardır edindiğimiz bilgi, tecrübe ve becerilerimizi üyelerimizle paylaşmak için başkan adayı olarak genel kurulda yerimi alacağım. Bana layık görüldüğü takdirde bugüne kadar yürüttüğüm hizmet anlayışı içerisinde görevi sürdürmek istiyorum. Birliğimizin olağan genel kurulunun ve seçimlerinin demokratik bir ortamda, katılımcı bir anlayışla ve tam bir saydamlık içinde yapılacağına inanıyorum. Olağan Genel Kurulumuzun Kırşehir’imize, Ülkemize ve Ahi Esnafımı hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Birlik Başkanı Öztürk, “Bizler dimdik yaşadık. İtibar, namus ve şerefimizden taviz vermedik. Aldığım maaşı cebime koymadan kız çocuklarımıza sizin adınıza burs verdim. Kurumumuzda görevli herkesi saygı çerçevesinde ağırladık. Şoförler Odasının yerini de biz sağladık. Ağlayanla ağladık. Gülenle de güldük. Oy namustur. Herkes vicdanını dinleyerek oyunu verir. Ben, TESK Denetim Kurulunda olmasaydım, bazı temsiliyet makamları da olmazdı. Ahiliği bizler temsil noktasında en üst düzeye getirdik. Bürokratların ve bir noktaya kadar da halkın katılımlarını sağladık. Esnaf olmadan bizler hiçiz. Geldiğimizden bu güne kadar kimsenin ekmeği ile oynamadık. Benden önceki oda başkanının işe aldıkları arkadaşlarımızla göreve devam ediyoruz. Kimseyi tehditte etmedik. Koltukları bizler, araç olarak kullanırız. Bizler bu makamları bıraktığımızda insanlar hakkımızda doğru şeyler konuşsunlar. Yatırımları Ahilik için yaptık. 56 yıldır kutlanan Ahilik 2008 yılından itibaren kademe kademe yükseldi. Verdiğimiz mücadelenin de meyvesini yiyeceğiz. Kırşehir'de esnaf sarayı yapıldığında merkezde bulunan bütün odalarda oraya yerleşecekler. Mustafa Karagüllü (Ahi baba)'nın da yanında 25 yıl başkan vekilliği yaptım. Aldığımız bayrakta hiçbir zaman kendimizi ön plana çıkartmadık. Esnafın hakkını aramayan bir başkanda varsa ben onlarla çalışmam. Herkese kucak açar kaynaşma sağlarız. Ahiliğe sahip çıkacaksak dedikodu değil iş yapalım" diye konuştu. Konuşmaların ardından 130 üyenin kullanımı ile seçimlere geçildi. Yapılan seçimde Bahamettin Öztürk, oy kullanan delegelerin 92'sinin desteğini alarak güven tazeledi, rakibi Mehmet Tekin ise 39 oyda kaldı.

YENİ YÖNETİMLER BELİRLENDİ

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin yeni yönetimi de belirlendi. Buna göre Bahamettin Öztürk’ün başkanlığındaki yeni yönetim Kurulu asıl üyeliklerine  A. Hikmet Erdoğan, Mustafa Genç, Oğuz Maraş, Murat Zobu, Yönetim Kurulu Yedek üyeliklerine Hasan Ünlü, Hüseyin Culha, Sinan Dağıstan, Ufuk Güney, Faruk Öney seçildiler. Denetim Kurulu Asıl Üyeliklerine Davut Kaya, Oğuz Cihan, Yılmaz Çakır, Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine Kadir Büyükduman, Abdullah Çavumirza, Necip Köksal seçildiler. Disiplin Kurulu Asıl üyeliklerine Mustafa Çakır, Hasan Aydemir, Orhan Borhan, Disiplin Kurulu yedek üyeliklerine de Nevzat Gürler, Serkan Arpa, Halil İbrahim Şahin seçildiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!