Ağzına layık bakımlar

Banyolar artık çikolata kokuyor. Bu koyu renkli mutluluk tabletleri son zamanlarda kozmetik ürünlerinin bakım ürünlerine girmeye başladı. Çünkü çikolata sadece mutluluk vermekle kalmıyor aynı zamanda cildi de güzelleştiriyor. Nasıl mı?

Kırışıklıkları azaltıyor, cildin nem oranını dengeliyor ve cilt yaşlılığından koruyor... Çikolata maddesi içeren bakım ürünlerinde aslında çikolatadan çok daha fazla şey var; hücre yenilenmesini sağlıyor, cildin sıkılığını koruyan kolajen ve elastin üretimini artırıyor.

Tüm bunların dışında tatlı içerikli bakım ürünleri kalsiyum, vitamin, demir ve polifenol zengini bileşimleriyle dikkat çekiyor. Bu maddelerin her biri cilt koruyucu antioksidan etkileriyle biliniyor. Çikolata ayrıca cildin kan dolaşımını etkileyerek pembe bir tenin oluşumunu sağlıyor. Ve en mükemmeli de kakao yağlı vücut losyonlarını sürerken ya da çikolata banyolarında keyiflenirken bir kalori bile almıyorsunuz.

Cildin en iyi dostu

Yemek değil belki ama cilt bakımında istediğiniz kadar çikolata kullanmanız serbest. Body Shop’un çikolatalı-portakallı ‘Bath-Sirup’ banyo yağı özellikle soğuk günlerde mükemmel bir bakım sağlıyor. Ayrıca zengin içerikli ve güzel kokulu çikolatalı vücut ürünleri ipeksi bir cildin mimarları olarak biliniyor. Yves Roches’un kakao, vanilya ve patçuli parfümlü ‘Neonatura’sı da cilde parlak bir etki veren peeling katkılı. Çikolata wellness bakımlarının da yeni gözdesi.

Kakao, sadece endorfini harekete geçirmekle kalmıyor aynı zamanda bir güzellik iksiri olarak öne çıkıyor. Sıcak çikolatayla yapılan vücut bakımları soğuk kış günlerinin en zevkli güzellik etkinliklerinden biri olmaya aday. Bakım uygulamalarına ayrıca kakao peelingi, süt maskesi ve çikolatalı nemlendiriciler mükemmel bir cildin habercileri.

Saçlara kış bakımı şart

Saç bakımı yaptırmak kadınlar arasında artık bir ritüele dönüşmüş durumda. Geçtiğimiz günlerde Yeşilköy Şenol Zeytinoğlu Salonu’nda hizmete giren Kerastase Saç Bakım Enstitüsü de saç güzelliğine adanmış bir bakım tapınağı olmaya aday. Danışman kuaförlerin teşhis ve tavsiyeleri doğrultusunda kişiye özel saç bakımı seçildikten sonra canlandırıcı masajlar eşliğinde uygulamaya geçiliyor. Farklı saç tiplerine ve ihtiyaçlarına göre gerçekleştirilen sekiz farklı ritüel, dört ayrı aşamada uygulanıyor.

Ritüelin ilk aşaması hazırlayıcı bakım olarak belirlenmiş. Saçların ve saç derinizin ihtiyacına göre kepeklenme ve yağlanma gibi olası saç derisi sorunlarını gidermek ya da saçı teknik işleme hazırlamak için uygulanıyor. Ardından saç banyosu aşamasına geçiliyor. Masajlar ve parfüm kokulu ürünlerle devam eden bakıma geçiliyor. Bu aşama en yüksek performansı elde etmek, tüm vücutta hissedilebilecek derinlemesine bir bakım olarak uygulanıyor. Son adım olan şekillendirici bakım aşamasında ise durulanmayan saç bakım ürünleri ile saçlara şekil veriliyor.

ÜRÜN MARKET

Havyarlı maske

Matis’in stresten dolayı ışıltısını kaybetmiş ciltler için geliştirdiği ‘Radiance mask’ anti stres özelliğiyle cildin bağışıklık sistemini koruyor. Cilde yoğun nem veren ve cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturan protein ve mineral zengini deniz kolajeni, yaşlanmayı geciktirici havyar özü ve demirhindi özü cilde ipeksi bir görünüm kazandırıyor.

Yeni formüllü şampuan

Pantene’in yeni protein yapıtaşı formülü sayesinde gücünü kaybetmiş saçlar, 10 kat a kadar güçleniyor, kaybettiği sağlığı ve güzelliği geri kazanıyor. Yeni Pantene, saçın kaybettiği 3 temel protein yapıtaşını içeriyor ve dış etkenlerin verdiği zararlara karşı saçın kendisini düzenli olarak onarmasını sağlıyor. Islak saçta, ürünün formülündeki yapıtaşı molekülleri saçın derniliklerine iniyor ve saçın kuruması sırasında saç tellerini güçlendiren bağlar oluşturuyor. Böylece saç her yıkamada sağlıklı, güçlü ve güzel bir yapıya sahip oluyor.
Yazarın Tüm Yazıları