AGÜ'ye Uluslararası Sağlık Güvenliği ödülü

Güncelleme Tarihi:

AGÜye Uluslararası Sağlık Güvenliği ödülü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 12:21

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Araştırma Görevlisi Yağmur Kiraz'a, Sağlık Güvenliği Partnerleri (Health Security Partners) tarafından Uluslararası Sağlık Güvenliği Üyelik Ödülü (Health Security Futures Fellowship) verildi.

Haberin Devamı

AGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kiraz, üstün başarılı bulunarak tüm dünyadan seçilen 12 kişiden biri olarak Sağlık Güvenliği Üyelik Ödülü'ne layık görüldü.     

Dünyadaki sağlık güvenliğini geliştirme ve iyileştirme amacıyla kurulmuş  bir uluslararası organizasyon olan  Sağlık Güvenliği Partnerleri (Health Security Partners), çalışmalarını 30 yıldan uzun süredir 42 ülkede sürdürüyor.     

Sağlık Güvenliği Üyelik Ödülü ise bu organizasyonun önemli bir parçası olarak yüksek lisans veya doktora eğitimini sürdüren yaşam bilimleri, küresel toplum sağlığı, güvenliği ve gelişimi konularına ilgi duyan öğrenciler için organize ediliyor.     

Uluslararası bir programı olan Sağlık Güvenliği Üyelik Ödülü Programı, genç bilim insanlarının kariyer gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.     

Haberin Devamı

Ödül alan genç bilim insanları, takip eden yıl boyunca organizasyona dahil olacak ve küresel sağlık problemlerine çözüm bulma süreçlerine katkı sağlayacak projeler üretiyor.     

Bu program kapsamında, bilim ve teknoloji politikaları, küresel sağlık, gıda güvenliği, toplum diplomasisi, biyogüvenlik ve biyoterör ve cinsiyet eşitsizliği gibi konular ile ilgili interdisipliner çalışmalar yürütülüyor.     

Yağmur Kiraz, ödül dolayısıyla 31 Mayıs - 3 Haziran tarihlerinde Kamboçya'da organize edilecek toplantıya katılacak ve çalışmalarına başlayacak.

     

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!