AGÜ'de işbirliği protokolü imzalandı

Güncelleme Tarihi:

AGÜde işbirliği protokolü imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 13:07

AGÜ'de işbirliği protokolü imzalandı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ABDULLAH Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Başyazıcı Holding’e bağlı, Bamen markası olarak üretim yapan Başyazıcıoğlu Tekstil arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Başyazıcı Holding ile yapılan protokol, Sümer Kampusu’nde Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen toplantıda imzalandı. Protokole göre, iki kurum Ar-Ge alanında ortak projeler geliştirecek. AGÜ öğretim üyeleri, Başyazıcıoğlu Tekstil’in Bamen markasına yönelik danışmanlık hizmeti verecek. Ayrıca lisans öğrencilerinin stajları ile lisansüstü öğrencilerin tezleri de Başyazıcıoğlu Tekstil işbirliği içinde yapılabilecek. Başyazıcıoğlu Tekstil tarafından talep edilen lisansüstü eğitim ve sertifika eğitim çalışmaları yapılacak ve gerek ulusal gerekse uluslararası projelerinde üniversitenin dijital yayın aboneliklerinden faydalanması sağlanacak. Protokol töreninde konuşan Rektör Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu, iki kurum arasında bilimsel ve teknolojiye yönelik ortak projeler gerçekleştirileceğini söyledi. Bu işbirliğinin sadece Ar-Ge ile de sınırlı kalmayacağını belirten Prof.Dr. Sabuncuoğlu, somut sonuçlar üretileceğini kaydetti.
Başyazıcıoğlu Tekstil Genel Müdürü Murat Başyazıcıoğlu da konuşmasında, Ar-Ge merkezi kurmakta olduklarını ve proje yapma kültürünü oluşturmayı hedeflediklerini, bu işbirliği ile de proje yapma kültürünü sağlamlaştırmak istediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!