AGÜ'de Erasmus Bilgilendirme toplantısı

Güncelleme Tarihi:

AGÜde Erasmus Bilgilendirme toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 08:58

AGÜ'de Erasmus Bilgilendirme toplantısı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Fabrikası tarafından düzenlenen “Yükseköğretim Alanı Merkezi Projeler Bilgilendirme Toplantısı” Sümer Kampüsü konferans salonunda yapıldı.

Toplantı, Erasmus+ Programı kapsamında başvurusu Yürütme Ajansına yapılan, yükseköğretim alanındaki merkezi projelerden Ortak Yüksek Lisans Dereceleri, Yükseköğretim Alanında Kapasite Geliştirme, Bilgi Ortaklıkları, Jean Monnet Faaliyetleri ve Sektörler Beceri Ortaklıkları hakkında bilgilendirmede ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlendi. Yurt içinden ve yurtdışından akademisyenler ile YÖK ve Türkiye Ulusal Ajans’ından yetkililerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısında açılış konuşması yapan AGÜ Rektörü Prof. İhsan Sabuncuoğlu, yükseköğretimde uluslararasılaşmanın önemini vurguladı. Sabuncuoğlu, özellikle son 2 senedir, ülkeye hem yabancı öğrenci hem de yabancı öğretim üyesi çekme konusunda sıkıntılar yaşandığını ve bu sıkıntıların üniversiteleri çok olumsuz etkilediğini söyledi. Sabuncuoğlu, “AB Bakanlığımız ve Ulusal Ajans, cansiperane bir şekilde çalışıyorlar. YÖK İle de sürekli iletişim halindeler bizlerle de iletişim içindeler.  Biran önce bu sıkıntıları aşmak için bize katkı sunuyorlar” dedi.

Üniversitelerde yüzde 2’lik yabancı hoca kotasının olduğunu ve bu kotanın kaldırılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Sabuncuoğlu, “Bütün bölümlerimde hem yabancı uyruklu öğrenci hem de yabancı uyruklu hoca olsun ki tamamen İngilizce, uluslar arası ortam yaratalım. Bütün iletişim tamamen kabul ettiğimiz yabancı dil İngilizce olsun dolayısıyla uluslar arası arenada ülkemizi aslanlar gibi temsil eden bir kurum haline gelelim” diye konuştu.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!