AGÜ öğrencilerine KTO’dan, Kariyer Danışmanlığı

Güncelleme Tarihi:

AGÜ öğrencilerine KTO’dan, Kariyer Danışmanlığı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 18:01

AGÜ öğrencilerine KTO’dan, Kariyer Danışmanlığı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ABDULLAH Gül Üniversitesi (AGÜ), Kayseri Ticaret Odası (KTO) ile Kariyer Danışmanlığı (Mentörlük) protokolü imzalandı. Protokol çerçevesince, Ticaret Odası Meclis üyeleri, öğrencilere kariyer danışmanlığı yapacak, onların iş deneyimi edinmesine katkıda bulunacak.

Protokol, Ticaret Odası salonunda düzenlenen toplantıyla imzalandı. Protokole göre, Ticaret Odası tarafından, AGÜ öğrencilerine lisans eğitimleri devam ederken iş deneyimi edinmeleri, iş ve sanayi dünyasını tanımaları konularında destek verilecek. Ticaret Odası Meclis üyeleri, öğrencilere kariyer danışmanlığı yapacak. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversite-Sanayi İşbirliği’nin çok önemli olduğunu ve bu yönde üniversite olarak çalışmalara devam ettiklerini bildirdi. Ticaret Odası ile işbirliği protokolünü de üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında imzaladıklarını belirten Prof. Dr. Sabuncuoğlu, kariyer danışmanlığının, iş ve sanayi dünyasının üniversitelerle buluşmasında büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Sabuncuoğlu, “Üniversitelerde genellikle akademik bilgiler veriyoruz. Gerçek hayat deneyimi ise çok değerli. Bunları kitaplarda, makalelerde bulmak mümkün değil, burada yazmıyor. Bunlar iş ve sanayi dünyasının değerli üyelerinin bir şekilde içinde hapis olmuş şeyler. İşte biz bu mentörlük çalışmasıyla, aslında binlerce saat vakit ayırsak öğrencilerimize kazandırmayacağımız gerçek hayat deneyimi, iş ve sanayi dünyası deneyimini, kariyerleri ile ilgili deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşabileceği bir ortam yarattı” diye konuştu.

Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da konuşmasında, işbirliği protokolündeki hedeflerinin gençlerin iş tecrübesine sahip olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Ticaret Odası Meclis üyelerinin öğrencilere danışmanlık yaparak tecrübelerini aktaracaklarını dile getiren Hiçyılmaz, bu proje sayesinde gençlerin iş yaşamına girdiklerinde, Abdullah Gül Üniversitesi’nde elde ettikleri eğitimin dışında, iş tecrübesi de kazanmış olarak iş dünyasına katılacaklarını kaydetti.

Toplantıda konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz tarafından protokol imzalandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!