AGÜ, 3. yaşam bilişimleri kongresine ev sahipliği yapacak

Güncelleme Tarihi:

AGÜ, 3. yaşam bilişimleri kongresine ev sahipliği yapacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2018 15:17

AGÜ, 3. yaşam bilişimleri kongresine ev sahipliği yapacak

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) -  ABDULLAH Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin ev sahipliğinde III. Yaşam Bilimleri Kongresi gerçekleştirilecek.

23-24 Şubat'ta, AGÜ Sümer Kampusu’nda yapılacak kongrede, temel olarak kanser biyolojisi, proteomiks, biyoinformatik, doku mühendisliği, kök hücre, nanobiyoteknoloji, sinirbilim, immünoloji ve biyomedikal enstürmantasyon gibi önemli konular ele alınacak.

Kongrenin Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoloji, Biyomühendislik, Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Kimya Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Nanoteknoloji ve diğer temel bilim alanlarında uzmanlık yapan bilim insanlarının araştırmalarına ve öğrencilerin vizyonlarına önemli katkılar sunması bekleniyor.

İlki 2016 yılında 469 katılımcı, ikincisi ise 2017 yılında 667 katılımcı ile gerçekleştirilen kongrede, yaşam bilimleri alanında çalışan temel, klinik ve mühendislik bilim alanlarından uzman ve öğrencilerin bir araya getirilerek interaktif bir ortam yaratılması hedefleniyor. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Abdullah Gül Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Baran, yaşam bilimlerinin temel konularını en güncel hali ile tartışacaklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!