Ağrılı çocuklar misafir edildi

Güncelleme Tarihi:

Ağrılı çocuklar misafir edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 12:07

Ağrılı çocuklar misafir edildi

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın projesi kapsamında Kocaeli'nde misafir edilen 50 Ağrılı öğrenci kenti gezerek, eğlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, hafta sonunda Ağrı'dan gelen 50 öğrenciyi ağırladı. İçişleri Bakanlığı'nın 'Biz Anadoluluyuz Projesi' kapsamında Ağrılı öğrenciler, Cumartesi akşamı Kocaeli Büyükşehir ve Kocaeli Valiliği'nin yetkilileri tarafından Sabiha Gökçen Havaalanı'nda karşılandı. Buradan kalacakları otele getirilen çocuklar, akşam yemeğinin ardından Kocaeli İl Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla illerin kültürel değerlerinin paylaşılması konusundaki sohbete katıldı. Pazar sabahı kahvaltının ardından otelden ayrılan çocuklar Kocaeli Şehitliği’ni ziyaret etti. Öğrenciler burada okunan Kur'an tilavetini dinleyerek, şehitler için dua etti. Tarihi Orhan Camii'ni gezen öğrenciler, ardından Derince Harikalar Sahili'nde doyasıya eğlendi.

Sekapark'ta yenen öğlen yemeği ile birlikte gezilerine devam eden çocuklar, Seka Kağıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi'ni gezdi. Öğrenciler, 200'e yakın deney düzeneğinin bulunduğu Bilim Merkezi'ne hayran kaldı. Öğrencilere, yetkililer tarafından, optik illüzyon, yanardağ modeli ve hücre modeli hakkında bilgi verildi. Bilimsel deney ve uygulamaları yerinde gören ve deneyen öğrenciler, hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenciler, Seka Kağıt Müzesi'nde ise fabrikanın tarihi hakkında bilgi aldı ve kağıt üretim sürecinde kullanılan makine ve ekipmanları inceledi. Öğrenciler Salı günü Kocaeli'nden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!