Ağrı'da "Kodlağrı" projesi devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Ağrıda Kodlağrı projesi devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2018 10:37

Ağrı'da "Kodlağrı" projesi devam ediyor

Haberin Devamı

Oğuzhan HANÇER / AĞRI, (DHA)- Ağrı Valisi ve Belediye Başkan vekili Süleyman Elban, "Kodlağrı" projesi kapsamında oluşturulan sınıfı gezdi.

Proje kapsamında il genelindeki bilgisayar öğretmenlerinin katıldığı Merkez İmam Hatip Orta Okulundaki sınıfa giden Vali Elban öğrenci ve öğretmenle sohbet etti. Elban kodlama üzerine eğitim alacak öğretmenlerin projenin önemli bir parçası olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ağrı olarak dünyanın bilişim konusunda geldiği son noktaya öğrencilerimizi hazırlamak zorundayız. İlimizde beşinci sınıflarda yaklaşık 15 bin öğrenci var. Biz bu eğitim öğretim yılı sona ermeden öğrencilerin tamamını bu eğitimle buluşturmak istiyoruz. Dünyada insanlar artık çok da yapay zekayı, teknolojiyi veya bilişimin geldiği son noktayı konuşmuyorlar. 'Bu işin içerisinde ne kadar yararlanabiliriz ya da bu işin uzağında olmadan ne kadar az zararla çıkabiliriz' diye herkesin bir çabası var. Biz de bu çabaya Ağrı olarak başlamış olduk."

Mayıs ayında büyük bir şenlik düzenlemeyi de planladıklarını söyleyen Elban, öğretmen ve öğrencilerin sergileyecekleri çalışmaları heyecanla beklediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!