Ağrı Spor Kulübü'nün büyük başarısı

Güncelleme Tarihi:

Ağrı Spor Kulübünün büyük başarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 11:05

Hürriyet Birinci Tenis Ligi play-off'larında tamamlanan karşılaşmalar sonrasında 2009 yılında kurulan, sporcularına 1 kuruş maaş vermeyen ve "Gecekondudan Tenis Kortuna" adlı proje ile 185 yoksul çocuğu tenis ile tanıştıran Ağrı Spor Kulübü de 1. Lig'e yükseldi.

Haberin Devamı

2009 yılında zor şartlar altında kurulan Ağrı Tenis Kulübü, 2 yıl içinde yetiştirdiği 16 yaşındaki 2, dışardan da transfer ettiği 4 sporcu ile Hürriyet 1. Tenis Ligi'ne yükseldi. Kulüp, transfer ettiği 4 sporcuya maaş vermiyor, yalnızca malzeme olarak tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

GECEKONDUDAN TENİS KORTUNA

Ağrı'daki bu büyük başarıyı yakalayan kulübün yürüttüğü proje kapsamında tenisle tanışan yoksul çocuklardan biri de 11 yaşındaki Hakan Anak.

İnşaatta çalışarak günlük yaklaşık 20 liralık gelirle ailesinin geçimini sağlamaya çalışan baba Fehmi Anak, oğlunun tenis ile uğraşmasından oldukça memnun. Baba Anak, "Kulübün talebi üzerine oğlumu çok sevdiği tenis kursuna kaydettirdim. Burada bütün ihtiyacını karşıladılar. Kulübün verdiği ayakkabıları okula giderken bile giymiyor. Aylar önce aldığım ayakkabı yırtılmasına rağmen, kulübün verdiği o ayakkabıları giymiyor. Yırtık ayakkabısını tamir ederek yeniden giyiyor" sözleri ile 11 yaşındaki tenis sevdalısı Hakan'ın tenise olan tutkusunu dile getiriyor.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

İstanbul Mavi Tenis Kulübü'nde oynanan ikinci lig play-off maçları sonunda erkeklerde üç, kadınlarda da iki takım birinci lige yükselmeyi başardı. Ankara Tenis Kulübü'nde pazartesi başlayan Hürriyet Birinci Tenis Ligi'nde play-off maçları tamamlandı. Kadınlarda son gün TED Spor Kulübü'nü 6-0'lık seriyle geçen ENKA, şampiyonluğa ulaştı. Geçtiğimiz yıl TED Spor Kulübü'nde ikinci olan ENKA, bir yıl aradan sonra kupaya uzandı. Kadınlarda ikinciliği TED alırken üçüncülük İstanbul Tenis Kulübü'nün, dördüncülük de Kültürpark Tenis Kulübü'nün oldu.

Hürriyet Tenis Ligi'nin kadınlarda şampiyon olan ENKA'nın kadrosu Çağla Büyükakçay, Başak Eraydın, Melis Sezer, İpek Soylu, Naz Karagöz ve Milena Zubkov'dan oluşurken Okan Armağan ile Yavuz Yenilmez takım kaptanlığını yaptı. Türkiye Şampiyonu olan ENKA'ya kupasını Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir verdi.

Birinci lig play-off'ları sonunda erkeklerde birincilik TED Spor Kulübü'nün oldu. Son gün İstanbul Tenis Kulübü serisini 6-0'la geçen TED, geçtiğimiz yıl olduğu gibi turnuvayı şampiyon tamamladı. Erkeklerde ikincilik ev sahibi Ankara Tenis Kulübü'nün olurken İstanbul Tenis Kulübü üçüncü sırada yer aldı. Kadınlarda mutlu sona uzanan ENKA, erkeklerde ise dördüncülüğü elde etti.

Haberin Devamı

Hürriyet Tenis Ligi'nde erkeklerde şampiyon olan TED Spor Kulübü'nün kadrosu Barış Ergün, Haluk Akkoyun, Anıl Yüksel, Barkın Yalçınkale, Efe Yurtaçan, Korhan Ural Ateş'ten oluştu. TED Spor Kulübü'nün kaptanı da  Mihai İliescu'ydu. Erkeklerde Türkiye şampiyonu olan TED Spor Kulübü'nün kupasını TTF Başkanı Ayda Uluç takdim etti.

1. LİG'İN YENİ KONUKLARI BELLİ OLDU

İstanbul'da oynanan ikinci lig play-off karşılaşmaları sonunda erkeklerde üç, kadınlarda da dört takım üst lige çıkmaya hak kazandı. Hürriyet İkinci Tenis Ligi play-off müsabakaları sonunda erkeklerde Ağrı Tenis Kulübü, Levent Tenis Kulübü ve Tenis Akademisi İncek birinci ligin yeni takımları oldu. Kadınlarda da PTT ve İzmir Tenis Kulübü, ilk iki sırayı alarak yeni sezonda Türkiye Birinci Tenis Ligi'nde oynamaya hak kazandı.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!