Ağrı’da uzun namlulu silahlarla katledilen büyükbaş hayvanlar

Ağrı’da 26 adet büyükbaş hayvan uzun namlulu silahlarla katledildi. Olay yargıya intikal etti.

Ağrı Hamur ilçesine bağlı Kaçmaz köyü mezrası olan Döşerme yaylasında 26 adet büyükbaş hayvan uzun namlulu silahlarla katledilmiş. Hayvanları tarayıp olay yerinden uzaklaşmışlar; olaya tanık olan çoban şahısların bazılarını tanımış. Hayvanların sahibi jandarmaya şikayette bulunmuş ve olayın görüntülerini gerekli makamlara teslim etmiş. Bir kısmı ağır yaralı hayvanların görüntüleri tüyler ürpertici. Ve ilk kez büyükbaş hayvanlara uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuluyor. Yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi düşünerek bilginize sunmak istedik.
*** Ağrı’dan M.M.K.

Olay gerçekten ilk kez namlulu silahlarla yapılan bir katliam. Bu konuda, hemen duruma müdahale eden HAYKOD’dan Gamze Erkök ve Sessizliğin Sesi Grubu’ndan Nuray Hanım, olayı şöyle anlattılar: “Bu olayda hayvanlar sahipli ve kanuna göre de “MAL” kapsamındalar. Jandarma gerekli soruşturmayı yapıyor ve adli makamlara intikal ettirilecek. Faillerin suçlarının sabit olması noktasında; dernek olarak Hayvanları Koruma Kanunu’na göre, idari para cezası uygulanması kısmına müdahil olacağız.
Failler bulunduktan sonra da, mala zarar verme vs.’den yargılanacaklar. Hayvanların sahibi, mala zarar vermeden ayrıca tazminat davası da açabilir.
Kendileriyle görüştüğümüz Ağrı ili devlet kademesi de en az bizler kadar bu olaya duyarlı ve üzgün. Ve üzerlerine düşen görevi büyük bir duyarlılıkla yerine getiriyorlar.
Resmi yazılarımızla gerekli makamlara başvurduk, olay şu anda savcılık aşamasında. HAYKOD olarak yetkilerimiz dahilinde konunun takipçisiyiz ve mutlaka bu menfur olayın müsebbiplerinin en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Bilgilerinize..
***Gamze Erkok www.haykod.org / Nuray şakar haykod@yahoogroups.com

11 sevgilimi de aldattım

Güzin Abla, size yazıp yazmamak arasından tereddütte kaldım ama bana yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. şimdiye kadar 11 erkek arkadaşım oldu ama hemen hemen hepsini aldattım. Onlarda mı bir eksiklik var, yoksa sorun bende mi, bilmiyorum.
Şimdiki erkek arkadaşımı ise çok seviyorum ama ondan iyisi karşıma çıkarsa, yine aklım karışacak biliyorum. Artık yaşım pek de küçük sayılmaz; nasıl kurtulacağım bu durumdan? Artık birine bağlanmak istiyorum. Yeni sevgilim de bunu hak ediyor ama ben ne yapıyorum? Hoşuma giden biri olursa onunla sohbet etmeye bayılıyorum. Sevdiğim bunu bilse beni asla affetmez.
Rumuz: Fast girl

Ah benim ne istediğini bilmeyen, uçarı kızım. Sanırım 19 yaşındasın. Gerçekten de artık pek çocuk sayılmazsın ki, çocukluk yapıyor, diyebileyim ama kendine çekidüzen vermek zorundasın.
Erkek arkadaşlarımı hep aldattım, derken, sanırım bunu pek de ciddi anlamda söylemiyorsun. Bir başka gençle konuşmak, sohbet etmek, biraz gülüp eğlenmek anlamında söylüyor olmalısın. Ama hayatında gerçekten sevdiğini düşündüğün ve bu defa kaybetmek istemediğin bir erkek varken, bir başkasıyla görüşmem pek de hoş değil elbette. Özellikle de o erkek arkadaşın açısından... Hem de sanırım o böyle şeylere pek kolay taviz verecek biri değil. Artık daha ciddi bir genç kız olmalı, iradene hakim olmayı başarmalısın.
Her genç insanın çevresinde, yakışıklı, güzel, çekici birileri olabilir, her zaman. Ama herkese gönül vermek, her hoşuna gidenin senin olmasını beklemek, tıpkı çocukluktaki gibi beğendiğin her oyuncağa sahip olmayı istemek gibi bir şey. Annen sana istediğin her oyuncağı alır mıydı? Mümkün mü bu? Bir de kendini o gencin yerine koy, bakalım aynı şey sana yapılsaydı hoşuna gider miydi?
Yazarın Tüm Yazıları