Ağlatan direniş

Güncelleme Tarihi:

Ağlatan direniş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2012 10:14

Biri kumbarasından çıkardığı 20, diğeri harçlığından biriktirdiği 50 TL’yi A.Gücü’ne bağışladı.

Haberin Devamı

Sarı lacivertliler bu onurlu hareketleri karşılıksız bırakmadı. Takımın imzaladığı forma 15 yaşındaki Arda’ya giderken, Muhammet’in tişörtüne fotoğrafını bastırdığı 7 yaşındaki Arda da unutulmadı.

102 yıllık çınar kümede kalmak için çırpınırken en büyük desteği vefakar taraftarından görüyor. Parasızlık yüzünden bütün önemli oyuncularını kaybeden, yoluna çoğu 18-19 yaşındaki gençlerden oluşan 18 kişilik kadroyla devam etmek zorunda kalan sarı lacivertliler, iki haftada adeta imkansızı başarıp 4 puan çıkarmayı başardı. Önce Mersin İdmanyurdu’nu deplasmanda 2-1 yenip İddaa’yı bile yendiler, dün de şampiyonluğun güçlü adayı Beşiktaş’la golsüz berabere kaldılar.
A.Gücü bu yolda yalnız değildi. Yönetimin çaresiz kaldığı dönemde devreye giren sarı lacivertli taraftarlar, başlattıkları kampanyada topladıkları 29 bin 357 TL’yi önceki gün teknik direktör Hakan Kutlu’ya teslim etmişlerdi. Teslim sırasında duygulu anlar yaşanmış, bazı taraftarlar gözyaşı dökmüşlerdi. Bu kez sıra futbolculardaydı. O moralle çıktıkları Beşiktaş maçından 1 puan çıkaran Ankaragüçlü futbolcuların teşekkür ettiği taraftarlardan iki kişi ön plana çıktı. İkisinin de adı Arda idi. Biri 15, diğeri 7 yaşındaydı.

Haberin Devamı

“Teşekkürler Arda” diye yazdırdı

A.Gücü forması almak için harçlığından biriktirdiği 50 TL’yi çok sevdiği takımına yollayan 15 yaşındaki Arda’nın bu jestini karşılıksız bırakmayan futbolcular, maçta giydikleri bir formayı imzalayarak genç taraftara gönderdiler. Minik Arda’yı ön plana çıkaran ise futbolculardan Muhammet Türkmen oldu. Kumbarasından biriktirdiği 20 TL’yi takıma gönderen 7 yaşındaki Arda’nın fotoğrafını tişörtüne bastırıp, üzerine de  “Teşekkürler Arda. Para için değil Arma için varız” mesajını yazan Muhammet Türkmen, o tişörtle kameraların karşısına geçti.  Muhammet, şunları söyledi:

Görünce yanaklarından sıkacağım

“Miktarı hiç önemli değil. Kendi aralarında para toplayıp bize getirdiler. Arda isminde bir minik taraftarımız harçlığını babasına vermiş. ‘Babacığım ne olur Ankaragüçlü abilerimize bu parayı ver benim için’ demiş. Kendi kumbarasından 20 TL yollamış. Bunun üzerine ben de çok duygulandım ve böyle bir tişört yaptırdım. Arda’yı tribünde aradım ama bulamadım. Abisini buldum ve formamı hediye ettim. Hafta

/images/100/0x0/55ea8805f018fbb8f88611e3
arasında bir araya gelirsek formasını verecğim ve yakaklarından sıkacağım.”

Haberin Devamı

“Gecekondu” saldırısını Çevik Kuvvet önledi

ANKARAGÜCÜ’nün “Gecekondu” olarak adlandırılan fanatik taraftar grubuna ait bir grup maçtan sonra sahaya girerek, Beşiktaşlıların tribünlerine ulaşmaya çalıştı. Maçın bitimiyle birlikte kale arkasındaki tribünlerden sahaya giren fanatikleri sahaya giren Çevik Kuvvet ve özel güvenlik birimleri engelledi. Güvenlik güçleri, Ankaragücü taraftarlarını tekrar bulundukları kale arkası tribünlerine göndererek, olayların büyümesine engel oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!