AGİDER yılın kadınlarını ödüllendirdi

Güncelleme Tarihi:

AGİDER yılın kadınlarını ödüllendirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2018 12:26

AGİDER yılın kadınlarını ödüllendirdi

Haberin Devamı

 

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER), iş hayatında fark yaratan 3 kadına 'yılın kadını' ödülü verdi.

AGİDER'in 7'nci kuruluş yıl dönümü ve 2018 Girişimcilik, Sivil Toplum Çalışmaları ve Yılın Kadını ödül töreni, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, AGİDER Başkanı Figen Sayın Yıldıran ve davetlilerin katılımıyla kent merkezindeki bir otelde gerçekleştirildi.

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, kadınların girişimcilik yaparak büyük bir işe giriştiklerini söyledi. Küçük kredilerle şirketler kuran ve ihracat yapan kadınların olduğunu da ifade eden Budak, “Bugün geldiğimiz noktada kadınların durumu yeterli mi? Hayır. Bulunduğumuz nokta aslında son derece dramatik. Kadınlar ve çocuk haklarından bizler muhalefet olarak tabii ki sorumluyuz ancak iktidarında bunda çok büyük sorumluluğu var" dedi.

Siyasette nefret dilinin bırakılması gerektiğini de kaydeden Budak, özellikle Olağanüstü Hal Dönemi'nde aydınlanma ve aydınlatma görevinin kadınlarda olduğunu kaydetti.

Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ise kadın elinin değdiği her şeyin daha farklı bir güzelliğe büründüğünü söyledi. Kadın istihdam oranlarında bir iyileşme olduğunu ancak oranları yeterli bulmadıklarını da kaydeden Enç, “Kadınların istihdamının önündeki engelleri kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Zihinsel dönüşüme ihtiyaç var. Kadın milletvekili sayısı artmalı, kadın vali, kaymakam, belediye başkanı görmeliyiz" dedi.

Törende 3 kategoride yılın başarılı girişimci kadınlarına ödülleri verildi. 2018 Girişimcilik ve Sivil Toplum Çalışmaları ile Yılın Lider Kadını Ödülü Prof. Dr. Yasemin Açık'a verilirken, uluslararası alanda kadının çalışmalarına yaptığı katkılarla Yılın Lider Kadını ödülü UN Empower Women Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Koordinatörü Meral Güzel'e, Yöresinde Fark Yaratan Yılın Girişimci Kadın Ödülü ise Fatma Öncel'e verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!