AGİAD'tan yatırım ve kalkınma çağrısı

Güncelleme Tarihi:

AGİADtan yatırım ve kalkınma çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 13:57

AGİAD'tan yatırım ve kalkınma çağrısı

Haberin Devamı

ADANA Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Gülümsün Adalı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimiyle ilgili kararına destek verdi. Kararın yeni yatırımların önünü açması ve yeni bir kalkınma hamlesi başlatılması için fırsat yarattığını aktaran Adalı, yatırımlar için sadece faiz indiriminin yeterli olmayacağını ancak önemli bir hamle yapıldığını söyledi.
İş dünyasının kararı 'çok olumlu' karşıladığını vurgulayan, Türkiye'de 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle nispeten ekonomik hareketliliğin yavaşladığına dikkat çeken Adalı, şunları kaydetti:
"Böylesi dönemler, faizin ekonomideki yerinin makul seviyelere indirilmesi ve tüm yatırım ve yönlendirmelerin o seviyeye göre ayarlanması için bir fırsat dönemidir. Bunu iyi değerlendirelim. Yeni yatırımların önünü açması ve yeni bir kalkınma hamlesi başlatılması için bu fırsatı iyi kullanalım. Yatırımlar için faiz indirimi önemli ama yeterli değil. Ekonomik reformlarla bu süreç desteklenmeli."
'HAREKETE GEÇME ZAMANI'
15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası herkesin Türkiye'nin huzuru, demokratik gelişimi, toplumsal barışı ve ekonomik kalkınması için işbirliği ve dayanışma duygularıyla hareket ettiğini dile getiren AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı, şöyle devam etti:
"Hain darbe girişimi toplumsal yaşam, ülkenin demokratik düzeni, ekonomik gelişimi ve kardeşlik iklimini hedef aldı. Ancak iş dünyası ve halkımız, hükümetle birlikte demokrasi ve ekonomiye sahip çıktı. Şimdi de artık üretim ve ticaretin büyüyerek sürmesi için ekonominin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Bürokratik zorlukların aşılması, yatırım kredilerinin kolaylaştırılması, yeni teşvik sistemlerinin geliştirilmesi için ciddi reformlara gereksinim var. Bankaların faiz indirimi sonrası yeni yatırımlar için kredilerin ödenmesiyle ilgili kolaylıklar sağlaması gerek. Bölgelerin ihtiyacına ve gerçekliğine uygun teşvikler getirilebilir. Yeni bir kalkınma atağı başlatmak için beklenilen reformların acil yaşam bulması lazım. Bu konuda iş dünyası bileşenleriyle ortak çalışmalar yürütülmeli. Türkiye'nin demokratik ve ekonomik kazanımlarını arttırmak için hep birlikte harekete geçme zamanıdır."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!