Agem, Romanya’yı Adeta Fethetti

Güncelleme Tarihi:

Agem, Romanya’yı Adeta Fethetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 17:02

ANADOLU GENÇLİK EĞİTİM MERKEZİ GENÇLİK SPOR KULÜBÜ HALK DANSLARI TOPLULUĞU, UNESCO TARAFINDAN DESTEKLENEN FOLKLÖR FESTİVALLERİ VE HALK SANATLARI ORGANİZASYONLARI ULUSLARARASI KONSEYİ (CIOFF) TARAFINDAN ROMANYA'NIN BUZAU ŞEHRİNDE İKİNCİSİ DÜZENLENEN FESTİVALDE TÜRKİYE'Yİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ.

Anadolu Gençlik Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü Halk Dansları Topluluğu, UNESCO tarafından desteklenen Folklör Festivalleri ve Halk Sanatları Organizasyonları Uluslararası Konseyi (CIOFF) tarafından Romanya’nın Buzau şehrinde ikincisi düzenlenen festivalde Türkiye’yi başarıyla temsil etti.
Türkiye’nin zengin halk kültürünü dünyanın hemen her noktasında tanıtan AGEM, 14 ülkenin katıldığı festivalde ’Mansiyon’ ile ’En başarılı kostüm’ ödüllerine layık görüldü ve izleyenlerden büyük alkış topladı. Ekip adına ödülü AGEM Halk Dansları Genel Sanat Yönetmeni Alper Gören aldı.
Anadolu Gençlik Eğitim Merkezi Hak Oyunları Topluluğu, 28 - 31 Ağustos tarihleri arasında da Türkiye’nin turizm merkezi Antalya’nın Manavgat ilçesinde Uluslararası Akdeniz Kültür ve Sanat Festivali’ni düzenleyecek. Üçüncü kez düzenlenecek olan festivale Bulgaristan ve Romanya’dan halk dansları ekipleri katılacak. Festivalde halk dansları ekibi, ülkemizin tanıtımına büyük bir katkı sağlamanın gururunu yaşayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!