AGD'den "Mekke'nin ve Kudüs'ün Fethi" programı

Güncelleme Tarihi:

AGDden Mekkenin ve Kudüsün Fethi programı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2018 10:20

AGD'den "Mekke'nin ve Kudüs'ün Fethi" programı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ANADOLU Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi tarafından "Mekke'nin ve Kudüs'ün Fethi" programı düzenlendi. Geceye Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri onur konuğu olarak katıldı.

AGD Kayseri Şubesi tarafından Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Mekke'nin ve Kudüs'ün Fethi" programına çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ,ilahiler, şiirler ve duaların okunup Kudüs'ü anlatan sinevizyon gösterisinin izletildiği etkinlikte, Siyer'i Nebi yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Gecede konuşan AGD Kayseri Şubesi Başkanı Vacit Kip, yaptığı konuşmada, Kabe'nin yeryüzündeki bütün Müslümanların kıblesi ve Mekke'nin şehirlerin anası olduğunu vurgulayarak şehrin fethinin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inandıklarını belirtti.  Mescid-i Aksa'nın ilk kıbleleri, Kudüs'ün de Mekke'den sonra yeryüzündeki en eski şehir olduğuna dikkat çeken Kip, şunları söyledi:

"Kudüs etrafı bereketlendirilmiş topraklardır. Peygamberler şehridir. İstanbul'u, Diyarbakır'ı, Kudüs'ü, Mekke'yi birbirine bağlayan ruh fetih ruhudur. Bugün Kudüs işgal altındadır. 100 yıllık bir işgal var ve bu işgalin devam ediyor oluşu canımızı yakıyor. Filistin'in işgal altında oluşu, Suriye'deki iç savaşın bitmemiş oluşu, Yemen, Arakan ve diğer İslam coğrafyasındaki gelişmeler canımızı yakıyor. Bütün bu işgallerin, çatışma ortamının, sebebi en başta İslam coğrafyasının parçalanmışlığıdır. Bu parçalanmışlık üzerimizdeki sorumluluğu daha da artırıyor. Genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır."

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!