AGC'den AA'ya 3 ödül

Güncelleme Tarihi:

AGCden AAya 3 ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 19:09

- Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "2015 yılı Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması"nda, Anadolu Ajansından Oktay Özden, Süleyman Elçin ve Sinan Özmüş ödüle layık görüldü

ANTALYA (AA) - Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen "2015 yılı Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması"nda Anadolu Ajansı muhabirlerine 3 ödül verildi.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmanın jürisi, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı (jüri başkanı), Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Sekreteri Mustafa Yener, RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Rıza Özel, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nafia Özdemir Hanyalıoğlu'ndan oluştu.
- AA'ya 3 ödül
Jüri üyelerinin değerlendirmelerinin ardından, AA muhabirlerinden Süleyman Elçin yılın spor fotoğrafı dalında "Motorlu uçuş", Oktay Özden de turizm fotoğrafında "Yolumuz Uzun" çalışmasıyla birinciliğe layık görüldü. Spor dalında ise "Annesi sırtında taşıdı o dünyaları taşıdı" haberiyle AA muhabiri Sinan Özmüş de jüri özel ödülü aldı.
Açıklamada, ödüle değer görülen diğer isimler ise şöyle sıralandı:
Yazılı basın haber dalında: "Tüp Bebek Skandalı" haberiyle Gazete Bir'den Yıldız Çiçek ve "Deniz Fenerine Restoran" haberiyle Körfez gazetesinden Engin Korkmaz. Araştırma-inceleme dalında: "İşte gizlenen falez raporu" çalışmasıyla Hürses gazetesinden Abdullah Yalçın. Röportaj dalında: "Çıraklıktan zirveye" çalışmasıyla Doğan Haber Ajansından Mehmet Çınar. Güncel yazı dalında: "Barış Bitti" başlıklı çalışmasıyla Akdeniz Gerçek gazetesinden Ali Buldu ve "Bu şarkılarda olmasa" çalışmasıyla Sabah Akdeniz gazetesinden Ali Murat Özgen. Spor dalında: "Yiğit yiğit olalı böyle çile çekmedi" çalışmasıyla İleri gazetesinden Umut Özen. Turizm dalında: "Esnaf 2015'te neler bekliyor" çalışmasıyla Antalya Life dergisinden Selçuk Sarı birincilik kazandı.
Televizyon haberi dalında, "Aspendos'a mermer hançeri" çalışmasıyla Doğan Haber Ajansından Mehmet Akif Arıcı ödüle layık görülürken, yılın radyo programı dalında ise "Kültürümüzden" çalışmasıyla TRT Antalya Radyosundan Süleyman Değer, yılın en iyi sayfa düzeni dalındaysa Hürses gazetesinden Nihat Saraç birinci seçildi.
Nuri Dağtekin Özel Ödülü Antalya'nın gelişimine verdiği desteklerden dolayı gazeteci Yavuz Donat'a, kurum özel ödülü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Aska Hotel'e, genç iletişimciler ödülleri ise Bilge Ateş ve Tolga Cihan'a verildi.
Yılın haber fotoğrafı dalında ise Doğan Haber Ajansından Mehmet Çınar "Demirel'i heykeli de uğurladı" fotoğrafıyla, yılın spor fotoğrafı dalında "Hedef ölümüne uçuş" çalışmasıyla Doğan Haber Ajansından Mehmet Akif Arıcı, yılın çevre fotoğrafı dalında da "Dev dalga" isimli fotoğrafıyla Doğan Haber Ajansından İbrahim Laleli ödüle layık görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!